Mitt 2018 – 2 maraton, 1 ultralopp, första året i huset samt graviditet

av Terese Alvén i kategorin Terese Alvén den

Mitt 2018 bestod av en hel del toppar, men såklart också en del dalar. Djupaste hålet hamnade jag i de sista veckorna på året, men jag lär och lever. Livet vore tråkigt om det bara höll en frekvens. På samma sätt som jag är en känslomänniska som kan vara superglad eller riktigt låg behöver livet sina toppar och dalar. Sedan är såklart förhoppningen att dalarna inte är så djupa och utdragna men att de ger en skjuts till toppen som kommer efteråt.

Mitt liv består såklart inte enbart av höjdpunkterna som jag lyfter här, det är en hel del vardag och roliga händelser privat med vänner och familj, men jag har valt ut några ögonblick jag minns lite extra under det gångna året, särskilt som 2019 kommer se väldigt annorlunda ut – i alla fall tränings- och tävlingsmässigt.

Paris Marathon – peppig resa med kollegorna på jobbet

Paris Marathon 2018 var mitt 6:e maraton. Mentalt, och på många sätt fysiskt, var detta mitt starkaste maraton. Och jag är superglad över min prestation trots att det var långt ifrån personbästa. Det var inte min drivkraft att komma snabbast i mål, mitt mål var att njuta av loppet, ha kraft hela vägen samt må bra både under och efter loppet. Läs min lopprapport från loppet här!

Mitt under Paris Marathon - klart det blev en fotopaus framför Eiffeltornet.

Mitt under Paris Marathon – klart det blev en fotopaus framför Eiffeltornet.

Första året i villan – magisk sommar med pool och nya samt gamla vänner

Pjuuuh. Det tar på krafterna att flytta in i ett nytt hus. Men vilken fantastisk resa det har varit. På bara några dagar var det en helt ny värld som öppnade sig. Även om vi flyttade till ett område där jag inte hade bott på 10-15 år kändes det väldigt naturligt. Det är hemma. Nu har vi upplevt ett fantastiskt första år, särskilt med en magisk sommar där poolen nyttjades i princip varje dag. Jag har älskat hemmagymmet vi har byggt samt allt ätbart som finns i trädgården. Och jag älskar att ha mer utrymme inomhus jämfört med lägenheten samt lugnet som råder här ute till skillnad mot stressen inne i stan. Så här lät det några dagar efter inflytt.

För ett år sedan levde vi mitt i flyttkaoset.

För ett år sedan levde vi mitt i flyttkaoset.

Ultravasan 45 – mitt första ultralopp

Wow! Jag har sprungit mitt första ultralopp. Det är sjukt häftigt hur kroppen orkar mer än vad jag tror. Och att jag fick mersmak, det trodde jag inte … Läs min lopprapport från loppet här!

Så nöjd efter mitt första ultralopp.

Så nöjd efter mitt första ultralopp.

Jag startar Rörelseglädjepodden!

I början av sommaren startade jag podden Rörelseglädje som handlar om allt från familjefys till fredagsmys och ger inspiration, personliga erfarenheter, kunskap, nya tankar och konkreta tips till alla barnfamiljer. Ämnen som träning, sömn och avslappning varvas med prat kring mat och dryck, skärmtid, mental hälsa och när hälsa blir ohälsa. Under säsong 1 intervjuade jag olika experter och intressanta föräldrar som bjöd på sina insikter och kunskap. Till säsong två frågade jag min vän Anna om hon inte ville bli programledare tillsammans med mig, och det ville hon. Så nu är det hon och jag som roddar podden, ibland på egen hand och ibland med inbjudna gäster. Vi har ett spännande 2019 att se fram emot i podden, älskar att podda! Så här lät det när jag drog igång podden.

Det första poddomslaget.

Det första poddomslaget.

Ragnar Relay White Cliffs – för andra året

Ragnar Relay White Cliffs blev en löparresa med maskeradrunda i vikingaoutfit, löpning in i natten samt såklart, den längsta och tuffaste rundan strax innan fyra på morgonen. Men trots att det är en löpartävling, eller evenemang kanske snarare än tävling så är det inte löpningen som är grejen. Det är bara en del av upplevelsen. Att vara 10 personer som tillsammans ska klara av utmaningen att ta oss cirka 300 km, det är grejen. Läs mer om min helg här!

Vårt starka lag från Sverige!

Vårt starka lag från Sverige!

Chicago Marathon – i regn tillsammans med min man

Häng med på min upplevelse genom Chicago tillsammans med min man. Här är min lopprapport från loppet!

Dubbelt så roligt att uppleva ett maraton tillsammans.

Dubbelt så roligt att uppleva ett maraton tillsammans.

Vi blir med barn!

Jag och Glenn har länge pratat om att skaffa ett till barn, en liten sladdis. Efter Chicago Marathon kändes det som ett bra tillfälle att börja försöka. Och det gick snabbt, lite snabbare än vad vi trodde det skulle göra … i början av december kunde vi gå ut med nyheten. Läs mer om när nyheten släpptes här.

Två glada barn som ser fram emot att få ett småsyskon till sommaren.

Två glada barn som ser fram emot att få ett småsyskon till sommaren.

Snörpligt avslut med cysta och operation

Från tankar om tvillingar till värk i magen till en 20 cm stor cysta på äggstocken. Här är min berättelse om min mardrömsvecka – en vecka som förhoppningsvis slutade gott. Men det vet jag ju först när bebisen fortsätter växa och må bra i magen och jag får ett bra besked på mina prover. Läs min operationsberättelse här.

Hemma igen, med ett stort ärr på magen. Men hellre ett ärr än att ha så ont som jag hade innan.

Hemma igen, med ett stort ärr på magen. Men hellre ett ärr än att ha så ont som jag hade innan.

Nytt år och nya saker att se fram emot!

Som sagt, förra året avslutades inte på bästa sätt, men året har börjat bra. Jag har kommit igång med dagliga promenader på löpbandet som ger mig endorfiner och kraft, jag har inte ont i magen längre, har slutat med mina värktabletter och jag känner igen bekväm i min gravidkropp igen. Såklart finns en oro runt graviditeten, men det är ju något som de flesta gravida känner, men jag försöker vara positiv och tänka att allt ska gå bra.

Årets största händelse är såklart att bli mamma för tredje gången. Och så har jag spännande samarbeten att sätta tänderna i. Sedan ser jag fram emot att sätta något nytt löparmål till sen höst eller nästa vår. Det bestämmer jag dock efter förlossningen när jag vet hur allt har gått och hur kroppen mår. I höst har jag även en rolig träningsresa med Amelia och Tara att se fram emot, men den återkommer vi till längre fram. Nu njuter jag av en dag i taget och att bli lite starkare och gladare för varje dag!