Författare, föreläsare, skribent & hälsoinspiratör

Jag är utbildad digital redaktör, personlig tränare, kostrådgivare och kommunikatör. I mitt jobb väver jag samman det jag brinner för på olika sätt – kommunikation med träning och hälsa. För mig är träning glädje, endorfiner och utmaningar!

Jag är egenföretagare och frilansar för olika aktörer. Vill du anlita mig eller diskutera en form av samarbete, hör av dig till terese(at)sparkibaken.se

Som frilansare kan jag hjälpa till med webb, sociala medier, skriva artiklar till tidningar med fokus på träning, mammaträning, ätstörningar, hälsa, kom i form och så vidare. Dessutom föreläser jag om ätstörningar, självkänsla och inspiration till ett hälsosamt liv utan pekpinnar eller måsten. Jag älskar även att stå framför kameran och har gjort uppdrag både för stillbild och rörligt material. Alla uppdrag ser olika ut, vill du se smakprov på det jag har gjort eller träffas för ett möte, kontakta mig.

Podcast: Rörelseglädje

Rörelseglädje med Terese Alvén

Rörelseglädje med Terese Alvén

Våren 2018 startar Terese podden Rörelseglädje. I säsong 1 med 10 avsnitt träffar Terese Alvén inspiratörer, experter och erfarna föräldrar för att komma fram till smarta sätt att få allt fler familjer hälsosamma. I podden diskuteras allt från familjefys till fredagsmys. Finns där poddar finns. #rörelseglädjepodden

Sveriges mäktigaste träningsblogg

Spark i baken inspirerar till ett hälsosamt liv utan pekpinnar eller måsten. Jag startade min träningsblogg 2007 och numera är det en av Sveriges största träningsbloggar.

  • Utsedd till en av Sveriges 10 bästa hälsobloggar  2018 av Cision
  • Bronsplats i 2,6-miljonerklubbens utmärkelse ”Årets sociala medier”-person 2017.
  • Finalist i 2,6-miljonerklubbens utmärkelse ”Årets sociala medier”-person 2016.
  • Utsedd till Årets Hälsoprofil 2014 och vinnare av utmärkelsen Hälsoäpplet av tidningen HÄLSA.
  • Spark i baken har blivit utsedd till ”Sveriges mäktigaste träningsblogg” av Twingly och har legat topp-två på Cisions lista över träningsbloggar.
  • Spark i baken var nominerad till ”Årets bästa träningsblogg” av Finest 2011 och 2012.
  • Spark i baken blev 2010 framröstad till ”Årets bästa träningsblogg” av tidningen Cosmopolitan.
  • År 2009 blev Spark i baken nominerad till ”Årets sportblogg” av Aftonbladets stora bloggpris samt ”Årets förebild” av Healthy Academy.

Författare och föreläsare

författare Terese Alvén

I januari 2016 släpptes den fristående uppföljaren till Viktig; Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning. En bok med konkreta tips och tankesätt blandat med personliga upplevelser från mig och nio andra om hur man blir frisk från en ätstörning och hur man kan tänka i olika tuffa situationer som dyker upp i livet. Läs mer om boken.

Hösten 2015 släppte jag min första barnbok som inspirerar till rörelseglädje – Träna tillsammans med Tia. Boken vänder sig till barn 3-6 år. Här kan du läsa mer om boken och provläsa några sidor.

I augusti 2014 släpptes min inspirerande bok för familjer – Träna tillsammans med familjen. En bok som inspirerar både barn och vuxna att röra på sig tillsammans för att alla ska må bra, ha roligt och få en stund tillsammans med fokus på varandra och träningsglädjen. Läs mer om boken.

I januari 2013 kom min första bok ut – Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild. En självbiografi om hur jag har gått från knubbig tonåring genom en allvarlig ätstörning till att bli frisk igen. Läs mer om boken.

Jag föreläser med utgångspunkt från någon av mina böcker. Med Viktig-boken pratar jag om min egen livsresa och inspirerar andra att det går att bli frisk och fri. Med träningsböckerna ger jag konkreta tips till föräldrar, inspiration till varför de bör träna med sina barn och hur man kan göra det på ett roligt sätt för både barn och vuxna. För bokningsförfrågningar, kontakta terese(at)sparkibaken.se

Debattör för vår hälsas skull

Rörelseglädje och hälsa är viktigt för mig. Vad som är hälsa kan vara en fin balans, men jag gör mitt bästa för att slå ett slag för att fler ska få möjlighet att må bra i sin kropp och använda den till att leva. När något engagerar mig skriver jag gärna debattartiklar, här är ett urval av sådana jag har fått publicerade i Aftonbladet, SVT Opinon och Metro.

Föräldrar, ta ert ansvar – skärmen är vår tids rörelsetjuv!

Jag ville se ut som reklamen – blev sjuk!

Föräldrar, sluta skjutsa era barn!

Artisterna hetstränar – och barnen tar efter

Ditt hälsohetsande skadar våra barn

Barn och unga rör på sig för lite

Debattinlägg Aftonbladet Terese Alvén.

"Jag ville se ut som de i reklamen - blev sjuk".

”Jag ville se ut som de i reklamen – blev sjuk”.

Mammaträning

Efter två graviditeter är träning för gravida och nyblivna mammor något jag brinner för. Jag skriver om mammaträning på sajten Spark i magen och har tagit fram hemmaträning för gravida på Bejpy. Dessutom har jag skrivit flera träningsreportage i tidningen Mama. För mig är mammaträning även att träna tillsammans med barnen när de växer upp, från det att barnen är bebisar finns det roliga och effektiva övningar att göra ihop.

Instruktör & inspiratör

Jag startade min träningskarriär som instruktör i aerobics när jag var 16 år (1998). Numera är det cykling, core och nyblivna mamma-klasser som jag instruerar. Jag har till vardags mina klasser på SATS i Stockholm (SATS Hötorget, SATS Zenit och SATS Tule), men presenterar även på en del träningsevent och konvent. Bland annat har jag instruerat på The Convention, Workout Åre samt tre gånger på The Nike Blast. Jag är utbildad PT360-instruktör på SAFE (personlig träning, kostrådgivning och kommunikologi), utbildad personlig tränare på Sports Club Education samt är gruppträningsinstruktör.

Under 1,5 år var jag träningsexpert i P4 Extra (start januari 2014 – juni 2015), där jag tränade programledaren Lotta Bromé och inspirerade lyssnarna till ett hälsosammare liv utan pekpinnar eller måsten.

År 2016-2017 var jag ambassadör för Daily Sports där jag även medverkade i deras kataloger för vår- och höstkollektionen. Läs mer om samarbetet i mitt blogginlägg HÄR .

daily sports sweden