barn-familj

Inflytt i huset – välkommen hem till oss

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Nya huset! - jag känner mig redan hemma.

Nya huset! – jag känner mig redan hemma.

Pjuuuh. Det tar på krafterna att flytta in i ett nytt hus. Men vilken fantastisk resa det har varit. På bara några dagar är det en helt ny värld som har öppnat sig. Även om vi flyttar till ett område där jag inte har bott på 10-15 år känns det väldigt naturligt. Det är hemma. Även om vi fortfarande råkar säga hemma om lägenheten … men varje gång jag kommer in i huset. Åh, som jag älskar det.

Vi har hunnit mycket längre med uppackning och inflytt på bara några få dagar än jag trodde att vi skulle göra. Så fort jag är hemma packar jag upp lådor och någon runda om dagen drar vi till Hornbach, IKEA, Elgiganten eller något annat ställe för att köpa sådant vi har missat. Jag älskar den här resan, det är superskoj att forma huset så som vi vill ha det och där hela familjen trivs.

Pizzabuffé - vi testade olika pizzerior i området och utvärderade.

Pizzabuffé – vi testade olika pizzerior i området och utvärderade.

Pizza och skål för nya huset!

Pizza och skål för nya huset!

Två nätter har vi sovit i nya huset – och så bra vi sover här. Lugnt och skönt. Barnen har hängt en hel del hemma hos mormor och morfar medan vi har fixat som mest, sådan lyx att de bara bor fem minuter bort med bil! – eller en kvarts promenad.

Hälften jobbar med inflytt - hälften passar på att leka.

Hälften jobbar med inflytt – hälften passar på att leka.

En sak som är viktig för oss är att flytten ska vara rolig. Samma kväll som vi flyttade in kom familj och ett par vänner förbi för pizza och för att skåla in huset. Men ordentlig inflyttningsfest, det blir till sommaren. Så vi kan köra poolparty samtidigt. Det är viktigt att inte bara jobba på, utan även stanna upp och fira, ta en kaffe och bara andas eller promenera en sväng i området. Jag ser fram emot mer av den varan närmsta veckorna när vi landar mer i vårt nya liv. För så smått börjar vardagliga sysslor smyga sig in. Jag har testat tvättstugan, använt diskmaskinen, sprungit i området, gått till centrum och tillbaks och vi har hunnit med att fira en födelsedag i huset. Idag fyller nämligen Tilde 5 år!

Ribbstolen är på plats.

Ribbstolen är på plats.

Detta är ingen inredningsblogg, så jag kommer inte överösa er om detaljer om flytten, däremot kommer ni få följa vägen till vårt hemmagym och såklart kommer jag göra inslag i min vardag som jag tror kan intressera och inspirera, för att ge förslag hur man får ett lekfullt hem där det finns plats för rörelseglädje, men även avkoppling, stunder av ensamhet samt ytor för gemenskap.

Pannkaksrulle som frukost till födelsedagsbarnet.

Pannkaksrulle som frukost till födelsedagsbarnet.

Glad och sprallig 5-åring som precis fått nytt kök (ihopbyggt av min grymma kollega Fredrik).

Glad och sprallig 5-åring som precis fått nytt kök (ihopbyggt av min grymma kollega Fredrik).