traning

Ragnar Relay White Cliffs – sammanfattning av löparhelg med 9 vänner

av Terese Alvén i kategorin Träning den

I tre delar har jag redan berättat om mina löprundor under Ragnar Relay White Cliffs – maskeradrunda i vikingaoutfit, löpning in i natten samt såklart, den längsta och tuffaste rundan strax innan fyra på morgonen. Men trots att det är en löpartävling, eller evenemang kanske snarare än tävling så är det inte löpningen som är grejen. Det är bara en del av upplevelsen. Att vara 10 personer som tillsammans ska klara av utmaningen att ta oss cirka 300 km, det är grejen.

Vårt grymma lag Ragnar Coming Home!

Vårt grymma lag Ragnar Coming Home!

För att förklara konceptet, för jag vet att det kan vara lite svårt att förstå. Ett lag om tio personer springer tre sträckor var. Är du nummer 2 i laget (som jag var), springer du etapp 2, 12 och 22. När löpare 1-5 är ute på sina rundor får löpare 6-10 vila. Så byts man av var femte runda. När en löpare springer åker övriga fyra i en bil fram till nästa växling.

Vår pimpade van som var vårt hem under helgen.

Vår pimpade van som var vårt hem under helgen.

Du sover i bilen, du äter typ i bilen, du skrattar i bilen, du snackar i bilen, du peppar i bilen, du byter om i bilen … ja, bilen blir ditt hem i 36 timmar. Ett härligt kaos med allas väskor, snackspapper, ombyten och svettiga skor.

Run. Drive. Sleep? Repeat.

Ja, Ragnar Relays sköna slogan är väldigt träffande. Du åker bil. Du springer och sömnen, ja, det blir lite sisådär med den. Jag somnade till i bilen titt som tätt, och när vi kom fram till växlingsstationen vid tolv på natten där vi tre timmar senare skulle möta upp den andra bilen fick vi pausa och sova. Tre av oss hade med sig sovsäck och liggunderlag och tog sig till ett stort tält på området. Jag och min kollega Axel valde att sova i bilen. Med öronproppar, ögonmask och alla överdragskläder jag hade med mig blev det en ryckig sömn. Det var kallt och svårt att slappna av. När klockan ringde halv tre och det var dags att göra oss klara för Axels nattrunda, han som skulle springa innan mig, var jag ändå märkligt pigg. Det är så mycket adrenalin i kroppen och äventyret i sig gör det svårt att slappna av. Det är bara att ösa.

Det blev en hyfsat intensiv helg - och även veckan dessförinnan ...

Det blev en hyfsat intensiv helg – och även veckan dessförinnan …

Mysig morgon

När vår bil var klar med alla löprundor på morgonen var det dags att tvätta bilen. För en grej med Ragnar är att pimpa bilen. Vi hade Sverige-flaggor, klistermärken samt skrivit olika budskap på vår bil. Allt för att inspirera löparna i de andra teamen att komma till Sverige och springa vårt lopp till sommaren – Ragnar Relay Lake Mälaren 15-16 juni 2019. Men oj så svårt det var att få bort en del av trycken, blev visst ett felköp av en blå penna som inte alls var lika lätt att skrubba bort som den gula … men tids nog så … och som belöning efter städet hade vi tid att njuta av en riktigt god frukost. Ett supermysigt café i Brighton, Marmelade, blev perfekt. Äggröra, bröd och lax. Så gott. Och kaffe såklart!

God brunch efter sista löprundan.

God brunch efter sista löprundan.

Sedan var det dags att möta upp andra bilen som fortfarande var ute och sprang. När vår sista löpare, Ulrica närmade sig mål sprang vi ikapp henna och med en stor svensk flagga och likadana lagtröjor sprang hela laget med 10 personer gemensamt över mållinjen. Så starka och glada tillsammans!

I väntan på att få springa i mål med Ulrica, vår sista löpare ute på banan.

I väntan på att få springa i mål med Ulrica, vår sista löpare ute på banan.

Om jag vill springa igen?! OH JA. Tur att Ragnar Relay kommer till Sverige. Att man sedan känner sig alldeles jetlaggad ett par dagar senare … det är så värt det.

Firar på flygplatsen innan hemfärd från Heathrow till Arlanda.

Firar på flygplatsen innan hemfärd från Heathrow till Arlanda.