kosttips-recept

Vegetarisk julskinka

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Inspiration den

Vegetarisk julskinka.

Vegetarisk julskinka.

Förra julen delade jag med mig av ett recept från Ulrika Davidsson på vegetarisk julskinka. Jag blev bjuden på rätten under en presslunch och skinkan gjord på kålrot var god även om den inte smakade skinka. Utseendemässigt var det i alla fall likt.

Här har ni receptet på nytt ifall ni är sugna på att testa något annorlunda på julbordet i år:

Vegetarisk julskinka
1 stor kålrot
3 lagerblad
2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
10 kryddpepparkorn

Griljering:
2 msk senap
2 msk honung
1 ägg
½ dl sesamfrön
20 st torkade nejlikor

Gör så här: Koka kålroten lagom mjuk tillsammans med lagerblad, buljong och vitpeppar i cirka två timmar. Smörj en form, placera kålroten och låt den svalna. Blanda senap, honung och ägg. Pensla blandningen på kålroten och strö över sesamfrön. Stick ner nejlikor och griljera den i 225 grader tills den har fått en fin yta, cirka 10 minuter.