kosttips-recept

Recept: vegetarisk julskinka

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Inspiration den

Vegetarisk julskinka.

Vegetarisk julskinka.

När jag var på Lifes julbord för ett tag sedan fick vi med oss några julmatsrecept komponerade av Ulrika Davidsson. Är du vegetarian eller bara vill testa något nytt är vegetarisk julskinka en spännande rätt. Det smakar inte julskinka, men ögonen luras då det påminner om skinka till formen. Jag tyckte det var ett väldigt gott skinksubstitut.

Vegetarisk julskinka
1 stor kålrot
3 lagerblad
2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
10 kryddpepparkorn

Griljering:
2 msk senap
2 msk honung
1 ägg
½ dl sesamfrön
20 st torkade nejlikor

Gör så här: Koka kålroten lagom mjuk tillsammans med lagerblad, buljong och vitpeppar i cirka två timmar. Smörj en form, placera kålroten och låt den svalna. Blanda senap, honung och ägg. Pensla blandningen på kålroten och strö över sesamfrön. Stick ner nejlikor och griljera den i 225 grader tills den har fått en fin yta, cirka 10 minuter.