traning

Träningssummering och träningsplanering v 31

av Terese Alvén i kategorin Träning den

En vecka går så fort, men nu är det åter dags att summera min träningsvecka samt blicka framåt. Det var förra veckan som jag startade med min träningssummering och träningsplanering för att få mer struktur i mitt tränande och bättre koll på vad jag faktiskt gör. Sedan blev inte träningen exakt så som jag hade planerat, men det blir sällan det. Det betyder inte att resultatet blir sämre, däremot kan man lära sig något och fundera på hur man kan lösa liknande situationer framöver.

Lördagens lugna och sköna löprunda.

Lördagens lugna och sköna löprunda.

Träningssummering v 31

Så här såg min planering ut förra söndagen inför veckan, mina kommentarer ser ni efter varje dag i kursiv text.

Mån – morgonjogg (ja, det blev en 7 km-runda som start på veckan i lugnt tempo)
Tis – vilodag (Charles födelsedag!) (ingen träning, däremot innebär det inte stillasittande för mig, jag fick en promenad på morgonen till jobbet samt några timmar på Gröna Lund med familjen, så vardagsmotion var det gott om)
Ons – löpning, fokus intervaller (jag lunchsprang med mina kollegor, det blev inga intervaller men däremot en runda på drygt 8 km med högre tempo än vad jag normalt har när jag springer så det blev ett kvalitetspass för mig, på kvällen körde jag magövningar hemma)

Tors – lugn morgonjogg samt kort tempopass på lunchen eller efter jobbet (jag ville bryta av löpningen och valde att köra ett styrkepass på lunchen denna dag, så ingen löpning, däremot tuff styrketräning)
Fre – backintervaller (inga backintervaller tyvärr … däremot en lugn morgonjogg på 7 km, kroppen var alldeles mörbultat efter styrketräningen)
Lör – styrka utomhus på landet (fortfarande öm kropp, blev ingen styrketräning, däremot 7 lugna kilometer ute på landet samt en stund på tennisbanan)
Sön – långpass (nej, idag blev det inget långpass, däremot blev det en sväng till gymmet med hela familjen, där jag tog tag i veckans intervaller samt en stunds styrketräning)

Känsla: Jag är nöjd över att ha fått in ett snabbare löppass samt att vara igång med styrketräningen i gymmet igen. Däremot är jag mindre nöjd med att jag tog i så hårt på styrkan. Jag vet hur lätt jag har att få träningsvärk när jag gör något jag inte gjort på ett tag. Visst har jag tränat bra med styrkan utomhus i sommar, men då har jag mer haft fokus på tempo och korta intervaller. Nu blev det tunga lyft och typ 8-10 reps per övning. Det har känts i min kropp i tre dagar! Och tyvärr även påverkat min träning då kroppen känts tung och osmidig. Det är bra med blodgenomströmning och lättare träning, men jag har inte kunnat pressa på i löpningen. Idag söndag känns det i alla fall bättre och mina intervaller, oj så bra de gick! Det som skulle bli 10 intervaller blev till slut 13 och jag tryckte på hårdare än förra gången jag körde samma typ av upplägg.

Träningsplanering v 32

Då tar vi och blickar framåt, vad väntar för härligheter och utmaningar vecka 32?! Denna vecka börjar jag att instruera igen på SATS efter mitt sommaruppehåll, dessutom vankas tennisläger och loppet STHLM Urban Trail.

Mån – morgonjogg inklusive löpskolning
Tis – cykelklass på morgonen
Ons – lunchlöpning
Tors – styrketräning
Fre – cykelklass på morgonen, tennisläger på kvällen
Lör – tennisläger
Sön – STHLM Urban Trail – löpning ca 10 km

Styrketräning i gymmet - körde mest med stång, men blev även en del stabiliserande övningar med kettlebell.

Styrketräning i gymmet – körde mest med stång, men blev även en del stabiliserande övningar med kettlebell.