halsa

Springa i grupp – 7 skäl att träna tillsammans med andra

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Hur härligt är det inte att springa tillsammans med andra? Jag älskar att springa själv när jag har något att fundera över eller för att få uppleva lugnet i löpningen. Men när jag vill pressa mig själv eller få pepp är det toppen med sällskap. Att springa i grupp ger energi!

Att springa i grupp är roligt! Idag sprang jag ihop med detta starka gäng.

Att springa i grupp är roligt! Idag sprang jag ihop med detta starka gäng.

Idag sprang jag på lunchen tillsammans med några kollegor. I min träningsplanering tänkte jag springa intervaller idag. Istället blev det ett snabbare pass på drygt 8 km. Grymt bra träning för mig då vi höll ett högre tempo än vad jag hade gjort om jag sprang distansen utan fyra harar. Dessutom blev det extra utmanande då min kollega Fredrik valde vägar med många backar och trappor. Hög tid för mig att börja köra mer benstyrka känner jag för att bli starkare i dessa partier under löpningen. Men även om det stundtals var riktigt hög puls för mig var jag glad hela rundan. Och väl tillbaka på kontoret – halleluja! – så pigg och nöjd hela eftermiddagen.

Därför ska du springa tillsammans med andra

  1. Ni drar varandra, när någon är trött kan övriga peppa och tvärtom.
  2. Du kan utmanas i din löpning när du själv inte bestämmer tempot. Detta kan både vara peppande och läskigt. Men se på det som något positivt, och du har säkert fina vänner som inte lägger någon skuld om någon drar ner på tempot ibland.
  3. Du har sällskap och kan småprata under rundan, då blir det lättare att springa längre sträckor utan att du hinner tröttna.
  4. Det blir lättare att pressa dig själv under intervaller om ni är fler som tränar tillsammans.
  5. Ni kan ge träningstips och inspirera varandra.
  6. Skulle olyckan vara framme och något inträffar kan ni enkelt hjälpa varandra.
  7. DET ÄR ROLIGT!