De godaste burgarna är de man gör hemma. Då kan man välja exakt vilka tillbehör man vill ha och hur man vill ha sin burgare stekt – eller grillad. Och jag som inte äter rött kött, men älskar burgare, tycker om att det finns en massa goda och bra alternativ att tillaga istället. Denna vecka har jag mumsat på en supersmarrig quornburgare som jag har toppat med några av mina favorittillbehör: hemlagad inlagd rödlök (recept här), halloumiost med chili, isbergssallad och en klick hamburgare-dressing. Allt placeras i ett grillat bröd med lite extra fiber och serveras till pommes frites gjort av sötpotatis.
Quornburgaren är lätt att tillaga, bara att ta ut den frysta burgaren och placera på grillen. Se till att båda sidor får färg och stek i några minuter. Även osten och brödet lägger du på grillen. Samtidigt förbereder du alla tillbehör som du vill ha. Pommes fritesen gör du i ugnen: sätt den på 225 grader, skiva potatisen i långa ”korvar”, ta på en skvätt olja och lite salt, peppar och gärna paprikapulver. In i ugnen tills de är mjuka och förhoppningsvis lite frasiga.
Njut av din snabblagade måltid tillsammans med någon du tycker om!
Detta inlägg skrivs i samarbete med Quorn.