kosttips-recept

Quornfärssås med svamp, spenat och sockerärtor

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

quornfärssås

Jag älskar att blanda ner olika grönsaker när jag gör pasta och sås. Jag tar det jag har hemma eller köper hem sådant jag tycker är gott och vill äta mer av. Igår lagade jag quornfärssås med svamp, spenat, sockerärtor och paprika i. Smaksatt med vitlök, oregano, chili och tomat. Riktigt gott och färgglatt till nykokt pasta, ett par drag med svartpepparkvarnen samt toppat med lite riven västerbottenost.

Då jag inte äter kött men ibland vill ha köttliknande mat tycker quorn är en fantastisk produkt. Den tar snabbt upp smak från kryddorna och det är smidigt att ta ut en påse färs från frysen när det är dags att laga mat. Det funkar även bra för köttätande människor att äta quorn, till och med min man har börjat äta quorn när jag tillagar det, och det säger rätt mycket.

Quornfärssås

Skogschampinjoner
Paprika
Sockerärtor
Babyspenat
½ dl tomatpure
1 burk krossade tomater
1 påse quornfärs
oregano
salt
peppar
chiliflakes
1-2 vitlöksklyftor

Stek skivad svamp, häll på en skvätt olja, kläm i tomatpuren och ta i paprika och sockerärtor. Stek mjukt, pressa i vitlök och häll i de krossade tomaterna. Låt småputtra och ha i quornfärsen. Avsluta med att smaka av med kryddorna samt vända ner babyspenaten så att den förlorar sin spänst. Servera till rykande varm pasta!

Detta inlägg skrivs i samarbete med Quorn.

quornfärssås