Movember – min träning under årets kanske gråaste månad, i alla fall vädermässigt

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Utdrag ur november månads träning.

Utdrag ur november månads träning.

Nja … det gråa vädret kanske inte återspeglar sig på mina bilder, för jag har haft turen att få möta solen en hel del. Dessutom har jag gett mig utomhus så fort det har varit en solig, eller i alla fall regnfri, dag.

November kallas ibland för movember. Inte bara för mustascher och fokus på grabbarna, utan även för att det är en månad där många vill lägga in en extra växel i sin träning. Det börjar bli mörkare, det kan vara rätt grått och julens mys har inte riktigt dragit igång. Och mitt november har varit rätt fartfyllt med en hel del löpning, både på krispiga höstdagar och på varmare breddgrader. Jag har hunnit med en träningshelg tillsammans med 100 Tjejmilen-tjejer och en veckas träningsresa med Amelia och Tara. Däremellan har den vanliga vardagsträningen flutit på bra.

För även om det är fantastiskt att få åka på träningshelger och träningsresor är det i vardagen det är viktigast att allt flyter på. Jag har lika många fina minnen från månaden från hemmaplan: när jag dansar loss med barnen i vardagsrummet, när vi springer ikapp till lekparken, när jag lämnar kontoret för en joggingtur i friska luften, när jag får instruera en härlig cykelklass och när jag får till ett långt lugnt löppass på helgen med mina egna tankar cirkulerande i huvudet.

Jag älskade mitt november och nu ser jag fram emot en riktig spännande månad där en hel del träning kommer bestå i lyft av flyttlådor, dans kring granen och såklart en hel del löpning.