Göra om garaget till gym – så byggde vi vårt drömgym!

av Terese Alvén i kategorin Inspiration, Träning den

Drömmer du om att fixa ditt egna hemmagym? Häng med på vår resa när vi gjorde om garaget till gym.

Reportage från ToppHälsa om mitt hemmagym.

Reportage från ToppHälsa om mitt hemmagym.

Jag älskar att träna hemma. Egentligen är det enda som behövs ens egna kropp samt lite vilja, men visst är det underbart med härlig utrustning och ett dedikerat ställe för träningen. En yta som du trivs i, som ger dig pepp och där du lätt upplever rörelseglädje. När vi flyttade in i vår villa för drygt ett år sedan, då var det självklart för oss att göra om garaget till hemmagym. Redan när vi var på visning för huset såg jag potentialen och det var en av alla viktiga pusselbitar till att vi valde just detta hus. För jag hade en dröm om ett eget hemmagym!

Reportage från ToppHälsa om mitt hemmagym.

Reportage från ToppHälsa om mitt hemmagym.

Tränar vi i hemmagymmet?

Har det då blivit så bra som vi önskade innan? Ja, absolut – hela familjen älskar rummet. Men det går i perioder hur mycket vi använder det. Och det är helt okej. Under sommaren tränar jag mest utomhus eller när jag är iväg och spelar tennis eller håller gruppträningsklasser. Men på vintern, då är gymmet perfekt. Nu när jag kör rehab efter min operation i december har jag varit i gymmet nästan varje dag. Barnen gör allt från hinderbanor till att testa liknande övningar som vi vuxna gör och maken han springer gärna intervaller på löpbandet eller kör ett kort styrkepass på kvällen. Så smidigt att inte behöva ta sig iväg med bilen utan kunna träna där vi är!

Vill du veta mer? Kolla in mina tidigare inlägg om steg för steg hur vi byggde vårt gym:

Bygga hemmagym – första steget

Bygga hemmagym – andra steget

Bygga hemmagym – före/efterbilder

ToppHälsa december 2018.

ToppHälsa december 2018.