traning

Vi som spelar racketsport är bra på träningsglädje

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Tennis är min sport. Visst håller jag på med löpning, gruppträning, golf och styrka. Men tennis … ja det är lite speciellt för mig.

Älskar detta!

Älskar detta!

Jag läste i en tidning att 19% av de som håller på med racketsport gör det för att det är roligt. Det gör oss till den grupp svenskar där flest tränar för nöjets skull. Och jag är definitivt en av dem. Tennis ger mig så mycket glädje. Koncentrationen under matcher, den sköna känslan i ett perfekt slag, det sociala och skratten som alltid kommer på och runt plan.

Har du en sport du har tränat tidigare men kanske tappat på vägen?! Jag råder dig starkt att börja igen om du känner ett sug. Jag spelade tennis när jag var ung, sedan slutade jag under flera år men började på nytt för runt 10 år sedan. Har inte ångrat det en sekund även om träningsformen kräver lite mer planering än att enbart ha ett gymkort och gå och träna när man känner för det.

Men tack vare att gå i en träningsgrupp, spela matcher i en damstege och ha lyxen att kunna spela när jag vill på vår bana på landet gör det enkelt att spela. Nu behöver man inte maxa så som jag har gjort, att bara kontakta en förening och börja i en grupp i den sport man vill hålla på med är ett bra första steg.

Charles i kvällssolen, mitt i en tennismatch mot mig.

Charles i kvällssolen, mitt i en tennismatch mot mig.

Sten, sax, påse har Charles lärt mig att vi ska göra för att se vem som börjar serva.

Sten, sax, påse har Charles lärt mig att vi ska göra för att se vem som börjar serva.