halsa

Vi är sundast i länet

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Från Mitt i - Vasastan.

Från Mitt i - Vasastan.

Enligt en undersökning som Karolinska institutet har gjort är invånarna i Vasastan (där jag bor) bäst i Stockholms län på att motionera och att äta frukt och grönsaker.

I artikeln säger Pia Lindeskog, avdelningschef för levnadsvanor och livsmiljö vid Folkhälsoinstitutet att ”det man vet är att välutbildade har bättre matvanor och rör på sig mer. Det kan bo många välutbildade i Stockholms innerstad. Det kan också vara så att där bor förhållandevis många unga”.

Det låter ju bra, men samtidigt står det också i artikeln att fler kvinnor än genomsnittet här i stadsdelen röker dagligen …

Nåväl, jag tror i alla fall att jag har de sundaste bloggläsarna!

Artikeln i veckans Mitt i.

Artikeln i veckans Mitt i.