atstorningar

Vi är alla viktiga …

av Terese Alvén i kategorin Ätstörningar den

… men ibland behövs en påminnelse om att det vi gör faktiskt påverkar andra på olika sätt. Bloggläsaren Tilda påminde mig om varför jag gör det jag gör.

I dagens samhälle är det lätt att gasa på utan att stanna upp och reflektera, fira framgångar eller påminna sig om saker man är tacksam och lycklig över. Vissa gånger är jag bra på att klappa mig själv på axeln, andra gånger glömmer jag bort hur viktigt mitt sätt att försöka bidra till en friskare värld är. En värld där människor känner att de duger precis som de är, där de gör val efter lust och tränar av glädje – inte tvång.

Tack till alla ni som hjälper mig att påminna mig om att jag gör gott. Ni ger mig kraft och energi att fortsätta på min upptrampade stig, samt att våga testa nya vägar för att förhoppningsvis nå fler som vill ha inspiration och stöttning på vägen. Tack också att ni påminner mig om att säga till människor i mitt liv varför just de är viktiga och grymma på sitt sätt. Vi behöver alla höra det ibland.

Tack Tilda som så öppenhjärtigt kommenterade i min blogg tidigare i veckan, du gav även mig en tår i ögat. Och det är klart att du ska bli helt frisk!

”Kommentaren är inte riktat till inlägget utan till dig. Ville att du skulle veta.

Terese din bok Viktig är fantastisk – du är fantastisk!

Jag trodde aldrig någon kunde förstå mig så bra, tänka och känna likadant. Du tar orden ur min mun. Din bok har fått mig att inse att det inte är jag som är problemet, det är min sjukdom.

Jag läste din bok flera gånger när jag var som sjukast och gick på behandling för fyra år sedan. Förra veckan läste (lyssnade) jag på boken igen för att jag har tyvärr fallit tillbaka.

Din bok får mig att vilja kämpa mot ett friskare jag. När jag lyssnade på dina välvalda ord i slutet av ljudboken fällde jag en tår. Du pratar rakt in i mitt hjärta. Du sa orden som en vän, föräldrar eller pojkvän aldrig sagt. Som jag behöver höra. Du förstår mig. Du dömer mig inte. Jag är inte ensam och det går att bli helt frisk. Jag ska bli helt frisk!

Tack för att du delar med dig!”

Böcker och livshistorier berör. Just nu läser jag Love Warrior.

Böcker och livshistorier berör. Just nu läser jag Love Warrior.