kosttips-recept

Vegetarisk pasta: fettuccine med blandsvamp, getost, päron och valnötter

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

God vegetarisk pasta med fettuccino, blandsvamp, getost, päron och valnötter.

God vegetarisk pasta med fettuccino, blandsvamp, getost, päron och valnötter.

Jag har redan tidigare hyllat fantastiska boken Green Kitchen at Home, jag blir så inspirerad av bilderna, färgerna och texterna att jag vill laga typ allt i boken. Igår måndag blev det god vegetarisk pasta i form av fettuccine med blandsvamp, getost, päron och valnötter.

Getost ger fantastisk smak.

Getost ger fantastisk smak.

Jag älskar att recepten innehåller mycket bra grönsaker, baljväxter, spännande kryddblandningar samtidigt som de är hyfsat enkla att laga och det finns ett bra tänk med snabba rätter, storkok som går att använda till mycket samt en bra variation.

Fettuccine med blandsvamp, getost, päron och valnötter

2 msk smör
2 vitlöksklyftor, skalade
2 kvistar färsk rosmarin (jag tog torkad rosmarin, fungerade fint)
20 färska salviablad
50 g babyspenat
200 g mjuk getost
havssalt och nymalen svartpeppar
bönfettuccine
skivat päron
valnötter

Mitt i matlagningen.

Mitt i matlagningen.

Gör så här: Koka pastan. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Finhacka vitlök, rosmarin och salvia och stek det någon minut tills det doftar ljuvligt. Skiva under tiden svampen tunt och lägg i stekpannan för att steka gyllenbrun. Ta bort stekpannan, ha i getosten och babyspenat. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt såsen med lite pastavatten.

Vänd ner pastan i stekpannan. Servera med skivat päron, hackade valnötter, nymald svartpeppar och eventuellt lite riven pecorino.

Originalet och min version utan matstylist närvarande ...

Originalet och min version utan matstylist närvarande …