halsa

Veckans träning inför maraton

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Just nu kretsar många av mina tankar runt lördagens maraton, särskilt när jag tränar. Nu gäller det att hålla mig pigg och frisk, vill känna mig stark på startlinjen klockan … Läs mer

Just nu kretsar många av mina tankar runt lördagens maraton, särskilt när jag tränar. Nu gäller det att hålla mig pigg och frisk, vill känna mig stark på startlinjen klockan tio på lördag. Tidsmässigt gillar jag att springa en mara efter sommaren när det har funnits mycket tid till träning. I april när jag springer London Marathon krävs det mer viljestyrka för att hålla igång löpningen även över vintern, samtidigt kan ett lopp fungera som en bra morot att ge sig ut även dagar med dåligt väder. Som idag. Jag startade morgonen med en lugn jogg. En dryg halvtimme i ösregn (!) Det regnade inte så mycket när jag startade, då hade jag nog gått till gymmet och ett löpband istället, men det dröjde inte länge förrän det vräkte ner. Var blöt ända in till trosorna när jag kom hem. Men på ett konstigt sätt är det skönt ändå. Upplevelsen blir mer intensivt när vädret spelar stor roll i utomhusträningen. Är glad över att ha startat veckan med lugn jogg, och efteråt var den varma duschen grymt skön.

Resten av veckan innehåller lite mer träning än vad jag skulle säga är optimalt för en maratonvecka. Det blir så när man jobbar som instruktör och höstschemat drar igång samt att jag har egen tennisträning som jag inte vill skippa. Nåväl, jag vet vilka förutsättningar jag har och sätter också mitt mål därefter: att njuta under löpningen på lördag. Ingen tidspress. Inga skador.

Veckans träning:
mån – lugn morgonjogg
tis – cykelklass 45 min
ons – tennis, cykelklass intervall 30 min, core 30 min
tors – aktiv vardagsmotion med promenad, i övrigt vila
fre – cykelklass 45 min, tennis
lör – HELSINGBORG MARATHON!!!

Jag önskar att få ett lika underbart lopp med hallelujah-känsla som under New York Marathon 2015. Bilden nedan är taget några hundra meter från målgång.

New York Marathon 2015.

New York Marathon 2015.


Sara

Du ger alltid så grymt mycket inspiration, både till träning och även för min del tron till att det går att bli HELT frisk från en ätstörning. Sprang HBGM första året det gick, tyvärr kommer jag inte springa i år – men jag kommer att stå och heja på dig!
Lycka till!!!
Kramar

Kommentering är avstängd.