Veckans hälsosnackisar: vego julbord, vinterlöpning och hälsomässa

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Vad har hänt under veckan som gått? Varje fredag kör jag en följetong där jag lyfter fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i … Läs mer

Vegetariskt julbord är trendigt och gott.

Vegetariskt julbord är trendigt och gott.

Vad har hänt under veckan som gått? Varje fredag kör jag en följetong där jag lyfter fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Gröna julbord. Nästan var femte svensk (19%) kan tänka sig att slopa det traditionella julbordet i år mot ett helt vegetariskt julbord enligt en färsk undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Axfood. Det har väl inte undgått någon att julen närmar sig. Och tiden fram till jul är min favorit, det bästa med julen är alla förberedelser, all förväntan, allt mys och all kärlek. Att få in mer grönt på julbordet är både gott och nyttigt. Det finns massor av goda grönsaker att använda sig av som brysselkål, rödkål och varför inte clementiner eller apelsin som smaksättning? Allt på julbordet behöver inte vara grönt, men jag gillar de julbord där det finns många olika sallader, röror och småplock att fylla sin tallrik med. I helgen laddar jag för att dricka årets första julmust, baka lussekatter och även tillaga kalkonskinka!
  • Klä dig rätt för löprundan i vinter. Lager på lager är en välkänd metod för att klä sig rätt under vinterns utomhusträning. Några som är experter inom området är Craft som länge arbetat med tydlig hänvisning till olika lager. Under veckan har Craft tipsat om hur vi ska tänka – alltid bra med en påminnelse:  Lager 1 närmast huden ska transportera bort fukt och hålla huden torr, lager 2 ska värma och lager 3 skyddar mot vind och väta. Något varmare dagar går det bra att hoppa över lager 2. Sikta på att frysa de första minuterna för att sedan få en behaglig temperatur. Och glöm inte vantar, mössa och reflexer!
  • Allt för hälsan! Tre hela dagar med massor av inspiration. Ja, det har nog inte undgått någon som har ett hälsointresse att det är hälsomässa i helgen. Jag ser fram emot att bli inspirerad och kommer såklart rapportera här i bloggen efter helgen. För snabba uppdateringar: se min instagram (@teresealven). Har du vägarna förbi Stockholm – kom förbi mässan, jag lovar dig en kick i din träning!
Träna med mig och barnen. Foto: Jane Haglund

Träna med mig och barnen. Foto: Jane Haglund


Cecilia

Mer grönt på julbordet!!! Det är svårt att få in det i min familj och släkt. Traditioner är både på gott och ont hahaha Jag har gjort små grönkålspajer med valnötter de åren vi är hemma hos oss. Man får sakta men säkert peta in lite då och då!
Ha en fin första advent!

Kommentering är avstängd.