inspiration

Veckans hälsosnackisar: Barrys Bootcamp har öppnat, Tjejmilen och träningskläder

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Jag blickar tillbaka på veckans snackisar i tränings- och hälsovärlden. Och det har varit en intensiv vecka. Mycket på tapeten. Många nyheter som släppts och många aktörer som vill synas på olika sätt. Det märks att alla är tillbaka från semestern och gasar på för fullt. Men jag har som vanligt valt ut tre snackisar som fångat mitt intresse lite extra: öppning av Barrys Bootcamp, Tjejmilen med 25 000 tjejer och kläder i återvunnet material.

Barry’s Bootcamp Stockholm

Barry's Bootcamp Stockholm.

Barry’s Bootcamp Stockholm.

INVIGNING Jag har redan tidigare skrivet om Barry’s Bootcamp och den tudelade uppfattningen jag har om dem. Jag älskar denna form av amerikanska koncept då de är grymma på att få igång folk med klubbkänsla, coola uttryck och intensiv träning. Det är ingen slump att det kommer många liknande koncept i USA – som Soul Cycle och Orange Fitness Theory. Nu har i alla fall Barry’s Bootcamp öppnat, och jag ser fram emot att testa en klass inom kort – en klass som garanterat kommer ge träningsvärk.

Tjejmilen – fest med 25 000 tjejer

Senast jag sprang Tjejmilen var 2015, då stod resten av familjen och hejade fram mig.

Senast jag sprang Tjejmilen var 2015, då stod resten av familjen och hejade fram mig.

LÖPNING Idag är det dags för Tjejmilen (om nu någon har missat det). Runt 25 000 tjejer springer, joggar och går runt banan med start och mål på Gärdet. 3 000 har valt att springa #förhenne vilket innebär att de skänker pengar till PLAN International samt får äran att springa med en rosa nummerlapp. Att kombinera träning med välgörenhet av någon form är  något som har blivit vanligt de senaste åren och det är ett perfekt sätt tycker jag att göra något för sig själv (träna) samt för andra (skänka). I sociala medier har det gått att följa många profilers sista minuten-uppladdning inför loppet idag och jag ser fram emot att läsa om allas upplevelser från dagen i efterhand – senast jag själv sprang loppet var 2015. Lycka till alla tjejer idag – vi ses ute längs banan!

SOC satsar på hållbarhet med ReRun

Nya träningskläder i återvunnet material från SOC - ReRun.

Nya träningskläder i återvunnet material från SOC – ReRun.

TRÄNINGSKLÄDER Stadiums märke SOC lanserar en ny miljöanpassad löparkollektion under namnet ReRun. Löparkollektionen för dam och herr består av kläder gjorda av återvunnen polyester och är varumärkets största satsning på återvinning och hållbarhet. Hur snyggt är det inte med dova färger och snygga plagg som dessutom är snällare mot miljön. Tummen upp. Dessutom är kläderna prisvärda.