Veckans hälsosnackisar: alkohol och träning, magboken och är det fult att vara hälsosam?

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Vad har hänt under veckan som gått? Varje fredag kör jag en följetong där jag lyfter fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i … Läs mer

Skärmdump från Dagens Media: Systembolaget stoppar kritiserad kampanj.

Skärmdump från Dagens Media: Systembolaget stoppar kritiserad kampanj.

Vad har hänt under veckan som gått? Varje fredag kör jag en följetong där jag lyfter fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Systembolaget stoppar kritiserar kampanj om alkohol och träning. I veckan skrev Dagens Media om att Systembolaget stoppar en reklamkampanj efter att ha fått stark kritik i sociala medier. En del tycker att klippet uppmanar till träningshets, andra undrar varför de endast pratar mot en kvinnlig publik och varför de väljer att lyfta kalorierna i alkoholen som anledning varför man ska dricka med måtta. Ibland blir det tokigt, och det har det blivit här, bra att Systembolaget väljer att lyssna på kritiken och dra in kampanjen.
  • Magboken – nya dassboken. Hur mår din mage? I veckan var jag på pressfrukost för Apotekets kampanj där de vill belysa vår mage och allt som händer där inne och kan ställa till med obehag och smärta för oss. Magen är ett känsligt område som många inte vill prata om, då kan man kika i den mycket fina Magboken som finns gratis i webbversion HÄR. Som en liten kompis att bläddra i när man sitter på toa … för 7 av 10 använder sin mobil eller läser under sina toalettbesök (!)
  • Är det fult att vara hälsosam? Den frågan lyfte härliga Karin Rahm som jag är så glad över att ha lärt känna genom våra bloggar och events vi går på. Underbar tjej! Och ett viktigt ämne hon tar upp, varför sticker hälsa i ögonen på vissa människor? Dåligt samvete och en önskan om att också vilja hitta sin motivation till att träna tror jag är en stor bidragande orsak … detta får vi prata mer om i bloggen framöver!

Cecilia

Tänkvärda nyheter som du tar upp. Speciellt den sista om att vilja/vara hälsosam. Jag tror att det handlar mest om avundsjuka att en del har hittat sin grej när det gäller att vara hälsosam. Jag är på god väg och det har tagit år att komma där jag är idag och jag har långt kvar för att bli riktigt hälsosam. Men vad är riktigt hälsosam? Jag kanske har kommit till en punkt där jag är rätt så nöjd med mig själv om man ska se hur jag levde för 5-7 år sedan.

Jessica S

Men så tokigt blev det väl inte med systembolagets kampanj. Känns ju snarare om att man väljer att missuppfatta. En kampanj med kvinnor i fokus och som säger att lagom är bäst. Inspirerande för många att tänka ett steg längre. Låter klokt i mina öron och tycker det är förvånande att en träningsinspiratör som du tycker det blev ”tokigt”.

sparkibaken

Eftersom de fick kritik OCH de valde att ta bort kampanjen tror jag det var många som uppfattade att det blev fel. Jag hann lyssna på videon när den cirkulerade på nätet, och jag undrade också varför de valde att lyfta just kalorierna. När ämnet var träning och alkohol hade jag gärna sett en annan vinkel. Men det är Systembolaget som har gjort fel, troligen är det de (eller snarare reklambyrån) som skrivit manuset. Varför är det förvånande att jag som träningsinspiratör tycker det är tokigt? Det håller jag inte med om.

Kommentering är avstängd.