inspiration

Veckans 3 träningssnackisar: ”ut och lekdagen”, FunZone och träna spinning i en buss

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

spinningbus london

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong som startade förra fredagen med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Nickelodeon släcker ner kanalen för att få fler barn aktiva under ”ut och lekdagen”. Den 8 juni genomförs Nickelodeons årliga ”ut och lekdagen” för att inspirera fler barn till att vara fysiskt aktiva och reflektera över sin digitala närvaro. Under några timmar släcks kanalen ner och på olika platser skapas en ”Nickelodeon och Chiquita Lekplats”. Roligt initiativ som förhoppningsvis väcker rörelseglädje och lyst till träning hos barn i olika åldrar.
  • GöteborgsVarvet utökar satsningen på unga deltagare. I helgen fylls Göteborg av löpare och energi, nytt för i år är Lilla Varvet FunZone, en aktivitetsarena för alla barn – både de som springer något av barnloppen samt för deras syskon. Hinderbana, barnyoga, sjukamp och andra aktiviteter för att utmana och inspirera barnen. Hurra för att löparfester för vuxna mer och mer även vänder sig till barn (som gärna gör som sina föräldrar och också vill vara med på allt skoj).
  • Cykla genom London i en buss(!). Hur häftigt är inte detta? En buss med spinningstudio! Perfekt för de som vill få in sin träning på morgonen men samtidigt måste ta sig genom ett stressigt London på morgonen (och tydligen inte vill cykla ute). Då kan du träna samtidigt som du transporterar dig kommunalt. Senare i höst planeras några bussar med träning introduceras på de mest frekventa resvägarna. Kanske något för turistbussarna att ta efter?

utochlekdagen