inspiration

Veckans 3 hälsosnackisar: Vetenskapens värld, armhävningar och Tunnel Run Citybanan

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

vetenskapens värld träning

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Vetenskapens värld kör i sommar en special med populära klipp från tidigare program. I första programmet som sändes i veckan var temat träning. Inslag jag har sett förut men tycker är intressanta. Så har du en timme över och vill lära dig mer om träningsmyter eller hur mycket man kan lita på löpband och aktivitetsarmband – spana in avsnittet på Svt play här.
  • Armhävningar för veteraner. För något år sedan var ice bucket challenge en stor viral succé på Facebook, och att nominera varandra till olika utmaningar fortsätter att vara väldigt populärt, ofta handlar det om någon insamling eller att testa sina gränser. Just nu är det många i mitt flöde som gör 22 armhävningar om dagen i 22 dagar för att öka medvetenheten om att många krigsveteraner begår självmord. Om syftet just är att öka medvetenheten tycker jag att det har lyckats, jag har i alla fall blivit medveten om det. Hur detta sedan ska leda till förändring är en senare fråga …
  • Tunnel Run Citybanan – unikt lopp. Stockholm Tunnel Run 2014 blev en stor succé, och västen alla löpare fick ser jag ofta ute i spåret på någon motionär. I vår planeras Tunnel Run Citybanan. Ett 8 km långt lopp från Karolinska till Medborgarplatsen. Är lite sugen på att springa, missade ju förra gången. Enda gången man kommer få springa i tunneln, sedan öppnar den upp för trafik. Här kan du göra en intresseanmälan.

tunnel run citybanan stockholm