inspiration

Veckans 3 hälsosnackisar: morgongympa, smal-reklam och NY-träning

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

byggjobbare morgongympa

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått.

  • Morgongympa för byggare. Jag blir glad över att läsa artikeln om hur medarbetare på Skanska över hela världen startar varje dag med ett Stretch & Flex-pass. Kroppen får en mjukstart och risken för förslitningsskador i jobbet minskar. Hur bra som helst. Hoppas att fler företag hakar på, inte bara inom byggbranschen.
  • Rätt eller fel att förbjuda smal-reklam? Debatten hettade till under veckan när Londons borgmästare ville förbjuda kroppshetsande reklam i tunnelbana och på bussar. Låter bra och först var jag väldigt positiv, samtidigt kan jag hålla med om en del som debattartikeln säger. För även om reklam påverkar oss är det ändå en inskränkning i vår yttrandefrihet att göra begränsningar. Istället för att förbjuda hoppas jag på en breddad bild av kroppar och där alla får synas.
  • 10 träningsställen utomhus i New York. Besöker du New York i sommar – lyllos dig! – förutom all shopping och god mat, passa på att besöka något av dessa träningsevents med yoga, löpning och styrka utomhus. Jag vill nästan åka till staden bara för att få uppleva den roliga träningen!

Morgongympa på Skanska. Foto: Roger Turesson / Dagens Nyheter