traning

Värm upp kroppen och få bästa starten!

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Hur värmer du upp kroppen? Jag vet att alla inte är lika morgonpigga och träningssugna som jag är på morgonen, men det finns många fördelar med att värma upp kroppen … Läs mer

Hur värmer du upp kroppen? Jag vet att alla inte är lika morgonpigga och träningssugna som jag är på morgonen, men det finns många fördelar med att värma upp kroppen tidigt på dagen och komma igång. Det behöver inte ta lång tid, fem minuter är bättre än inget. Är du stel när du vaknar (ja, lite mer för varje år som går …) då är det toppen att värma upp med några rörlighetsövningar och kanske en jogg eller promenad om du har mer tid.

Alla har vi olika områden som är stela och kanske behöver mer kärlek, men generellt sätt, tänk att du gör aktiviteter som hela kroppen får vara med i samt jobba i olika riktningar. Framåtfällning, bakåtböj, rotationer, utfall, knäböj, någon form av planka och så vidare. Lek dig fram till vad som passar dig.

Jag tränar på morgonen för att:

  • jag lättast får träningen gjord om jag gör det på morgonen
  • jag får igång min kreativitet (den ökar upp till ett par timmar efter ett träningspass)
  • jag har svårt att sova om jag tränar efter klockan sex på kvällen
  • det är tid där inte kalendern är uppbokad med en massa annat
  • det sätter tonen på min dag
  • jag mår bra av det!

Idag värmde jag upp med att hoppa hopprep för att få igång systemet och få upp kvickheten i fötterna. Sedan blev det en rolig tennistimme. Härlig start denna onsdag!

Hoppa hopprep som uppvärmning.

Hoppa hopprep som uppvärmning.