halsa

Våga spring i regn!

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Så glad jag blir över att se blå himmel och sol! Efter de senaste gråa dagarna med regn och blåst är det fantastiskt att få se skymten av roligare väder. … Läs mer

Springa i regn är skönare än vad man kanske tror.

Springa i regn är skönare än vad man kanske tror.

Så glad jag blir över att se blå himmel och sol! Efter de senaste gråa dagarna med regn och blåst är det fantastiskt att få se skymten av roligare väder. På lördag åker jag till Portugal på träningsresa, förhoppningsvis blir det både varmare och ännu soligare där. Behovet av solens energi tror jag vi är många som har nu.

Men, även när det är ruskigt ute vill jag tipsa om att trotsa vädret. Det finns otroligt mycket bra träningskläder, skor och utrustning för att möjliggöra träning i alla klimat. Igår kväll var vi hemma hos mina föräldrar och åt middag. Jag valde att springa ut till Solhem där de bor, en sträcka på 13 km från vår lägenhet. Detta trots att Smhi bara hade regn på sin prognos. Med min vattentätaste löparjacka, skärmmössa (för att slippa kisa i regnet) och pannband under för att inte frysa om öronen gick det hur bra som helst att springa. Det var lätta ben och jag hade vägarna i princip för mig själv. Och känslan efter – magisk. Tror aldrig jag känner mig så stark som när jag trotsar vädret och tränar ändå. Efter några minuters löpning märker du inte ens av regnet, du bara njuter av att vara ute i friska luften.


Linda Assarsson

Håller med om att det är härligt att springa i regn! Oftast bara det där första steget som kan ta emot, när man är ute är det ju uppiggande! Keps & brillor kör jag på :) I ösregn blir det plastpåsar på fötterna i skorna oxå ;)

sparkibaken

Eller hur, första steget tar emot men sedan kommer man på att regn inte är så farligt.

Jenny

Så skönt efteråt.
Vad använder du för jacka?
Har inte lyckats hitta nån som är bra o regn.

sparkibaken

Jag har en från The North Face – flight serie. Perfekt i de värsta väder, annars tycker jag den prasslar för mycket. Men i regn spelar det ingen roll, då är jag bara glad att vara torr.

Kommentering är avstängd.