kosttips-recept

Våffeldagen med frasiga våfflor

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Så mumsigt med frasiga våfflor. Efter att ha startat dagen med att cykla för att bidra till Barncancerfonden på Spin of Hope blir jag nu sugen på att värma våffeljärnet.

Min godaste våffla med hallon och grädde.

Min godaste våffla med hallon och grädde.

Våffeldagen är en dag jag gillar då jag ÄLSKAR våfflor. Är som ett barn när det kommer till mitt pannkaks- och våffelsug även om jag även gillar vuxnare varianter med salta tillbehör och mer ”matig” portion. Men godast är det att äta våfflan med en klick nyvispad grädde, färska eller tinade bär. Mums!

Hoppas att vårt järn går varmt här hemma senare idag. Vi har ett klassiskt våffeljärn, men jag saknar vårt belgiska våffeljärn som vi har i sommarstugan då vi är i stan denna helg. I sommarstugan lagar jag gärna våfflor till lyxigt mellanmål. Perfekt efter några timmar ute i friska luften.

Våfflor på en frukostbuffé är min favorit. Här är jag på Bro Hof och ska strax ut på en golfrunda.

Våfflor på en frukostbuffé är min favorit. Här är jag på Bro Hof och ska strax ut på en golfrunda.

Höga frasiga våfflor i New York.

Höga frasiga våfflor i New York.

Frukost och våfflor i New York.

Frukost och våfflor i New York.

Frukost med våffla till efterrätt.

Frukost med våffla till efterrätt.

Charles hjälper mig gärna med smeten på landet.

Charles hjälper mig gärna med smeten på landet.