inspiration

Utmaning: #sparkibaken365

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Gör något du mår bra av varje dag!

Senaste året har hälsohets blivit ett välbekant begrepp, även om många blir inspirerade av andras träningsuppdateringar finns det andra som blir stressade och mår dåligt av dem. Vi måste sluta jämföra oss med andra och lyssna till vad vi själva mår bra av. Vi är alla olika unika individer med olika förutsättningar och behov.

Jag har nu en utmaning till alla er. En utmaning som sträcker sig året ut. Min utmaning till er skiljer sig från de olika styrkeutmaningar, sockerutmaningar och annat som cirkulerar på nätet, alla behöver inte göra likadant då vi alla mår bra av olika saker. Vissa behöver exempelvis träna mer, andra mindre. Här handlar det om att vara snäll mot sig själv och ta beslut som just du mår bra av. Du gör inte valen för att visa upp något för någon annan, men du får gärna dela dina aktiviteter för att inspirera andra och peppa dem att vara snälla mot sig själva.

Utmaningen består av två steg:

1. Tyck om dig själv. Och gör något som får dig att må bra. Det kan vara litet eller stort och det är helt beroende på vad du behöver just den dagen. Det kan vara att träna – men det kan också vara att inte träna. Det kan vara att dricka en hälsosam smoothie – eller att sitta ner tillsammans med din familj och äta mat i lugn och ro. Det kan vara att gå av bussen några hållplatser tidigare och promenera sista biten – eller det kan vara att inte läsa jobbmejlen på kvällen. Gör något där du medvetet känner att du gör det för att vara snäll mot din kropp och din hälsa.

2. Ta en bild på när du gör något som får dig att må bra (att träna, inte träna, krypa upp i soffan och läsa en bok, pussa barnen godnatt, göra en god smoothie, ta ett glas vin med en kompis, strunta i att läsa jobbmejlen) och hashtagga bilden med #sparkibaken365

Jag vill att du ska göra bra saker som du mår bra av varje dag. Ge dig själv en spark i baken mot ett liv där du mår bra i kropp och själ. Självklart behöver inte allt kommuniceras ut till andra. Men lägg gärna upp så många tillfällen som möjligt under det närmsta året. Främst för att du själv i efterhand ska kunna se att du gör saker som du mår bättre av, men även för att inspirera andra att de ska göra saker som just de mår bra av.

Som bonus längs vägen kommer jag skicka ut min bok ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild” till några som är med och delar med sig av sina sparkar i baken.

Får vi till (minst) 365 saker som vi aktivt gör för att vi ska må bättre tar vi varje dag små steg i rätt riktning. Förhoppningsvis kommer du nästa nyår vara ännu stoltare, gladare och må bättre!

badamedcharles
Min resa i Thailand har innehållit många ingredienser som gör min kropp och knopp glada. Nu fortsätter jag på hemmaplan i Sverige med fler saker som jag mår bra av att fylla mitt liv med.