halsa

När det är kaos i skallen – ut och spring

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Naturen gör mig lugn, och snart har jag den runt knuten.

Naturen gör mig lugn, och snart har jag den runt knuten.

Det har varit en vecka med många känslor. Mycket förväntan. Oro. Pirr. Glädje! Jag har haft så mycket fokus på nya huset att jag glömt att berätta om en helt fantastisk löprunda i skogen vid jobbet. Några timmar innan budgivningen avslutades var det så mycket som pågick i kroppen. Bästa sättet att hantera känslorna och reda upp bland tankarna, samt såklart föreställa mig livet i nya huset, var att dra på mig löparkläderna på lunchrasten och ge mig ut på en runda.

Löpning har magiska krafter. Den tar energi men ger mångdubbelt tillbaka. Efter fyrtio minuter över stock och sten var jag klar i skallen, visste att det var vi som skulle vinna budgivningen, det bara måste bli så. Nu var det bara att få de andra budgivarna att inse att det var vårt nya hus, inte deras …

Oavsett om du är mitt i en budgivning, om du är stressad på jobbet eller har annat som påverkar ditt sinne. Ut och spring! Och kan du inte springa. Gå. Eller cykla. Bara rör dig framåt. Andas. Jobba med kroppen. Nöt på. Må bättre. Monotona rörelser som upprepar sig gång på gång på gång på gång … det är bra för oss.

Monotona rörelser som upprepar sig hjälper till att rensa skallen.

Monotona rörelser som upprepar sig hjälper till att rensa skallen.