kosttips-recept

Tre rätters raw food samt nya Active från Holistic

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

raw food active holistic

På måndag släpper Holistic sin nya serie Active. Produkter för den medvetna och hälsosamma konsumenten som vill ha ekologiskt, raw food, närproducerat och nyttigt. Det finns allt från hampaprotein och vetegräs till lingonpulver och rödbetsdryck. Till lunch idag fick jag njuta av en helt fantastisk meny skapad av raw food-kocken Ida Högberg. Och jag menar verkligen fantastisk. Jag gillar raw food, men det är sällan något jag gör hemma, mer än sallader och smoothies. Det här var något helt annat och jag blev väldigt positivt överraskad av maten som gjorde mig mätt och glad.

raw food active holistic

Till förrätt serverades solskenswraps med rödbetsaioli. Krispigt och smakrikt.

raw food active holistic

Därefter kom min favorit – rawbetsbiffar som serverades med raw grönsakstabbouleh. Biffarna var magiska! Påminde om blodpudding – men på ett väldigt positivt sätt. Jag är väldigt sugen på att själv provlaga dessa någon dag. Tror de kan vara goda att servera just med lite lingon (precis som blodpudding) och en klick keso.

raw food active holistic

Till maten var det avsmakning av Holistics nya superdrycker: blåbär, lingon och rödbeta. Det är 100 % bär i alla utom rödbeta som har 98 % rödbeta och 2 % äppelcidervinäger. Lingon var lite för syrligt för mig, blåbär var god och len och favoriten blev rödbeta. Gott som shots!

raw food active holistic

Men – det absolut bästa, och det enda som drog ner ljudnivån i lokalen drastiskt var efterrätten. Det var bara att sitta och njuta av den, då den var inte bara vacker, den var minst lika god. Först smakade jag på tårtan med basilika och lingon. Så god och frisk med tydlig basilikasmak! Men … så smakade jag på tårtan med choklad, rödbeta och lakrits – typ det godaste jag har ätit. Den var magisk. Perfekt balans mellan choklad, rödbeta och lakrits och bra avvägt med knapriga kakao nibs och len kräm. Helt klart något jag vill testa hemma. Recepten finns att hämta i hälsokostbutiker där de säljer Holistics nya Active-serie från och med måndag.

raw food active holistic