traning

Träningstrender – så tränar vi i höst

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Ny termin och nya träningsmöjligheter. Även om många kör på i samma spår som tidigare är det även en hel del som hakar på de nya träningstrenderna. Som testar nyheterna i gruppträningsutbudet och börjar få nya vanor i sin träning. Vad är hett hösten 2017? Jag har grottat ner mig i träningstrenderna!

Redan i början av året skrev jag om årets träningstrender 2017. Och mycket av det som rapporterades då gäller fortfarande. Bärbar teknologi – check. Det fortsätter komma ut nya produkter på marknaden som gör att vi kan få siffror, pepp och kunskap om vår träning. Träning med egna kroppen – absolut, särskilt under sommaren tycker jag mig se att utomhusträningen har fått sig ett uppsving som aldrig förr. HIIT är också hett, träningen som är effektiv och tar kort tid gör det enkelt att få in det i livspusslet.

Jag testade Build'n'burn på SATS tidigare i år. Högintensiv träning som är hett i höst.

Jag testade Build’n’burn på SATS tidigare i år. Högintensiv träning som är hett i höst.

Vad tar vi då med oss i höst?

Som jag ser det kommer trenderna från i våras att stå sig. Här på hemmaplan blir det dessutom större fokus på små träningsstudios som exempelvis Barry’s Bootcamp som jag redan har skrivit om, och utomhusträningen kommer att fortsätta året om, inte bara när det är vackert väder. Dessutom tror jag på fler som tränar morgnar och luncher, och att små rörelsepauser under vardagen blir allt mer uppmärksammat.

Och det digitala – vi tränar till allt från appar till inspirerande YouTube-klipp och olika former av Online Training. Vi vill inte vara knutna till ett sätt eller ett ställe att träna på, vi vill vara flexibla i vårt utbud och kunna träna var vi än befinner oss. Därför kommer också fler flexibla lösningar för medlemskap och att välja olika gym. Vi vill designa vår träning så att det passar oss personligen.

På SATS som alltid är tidiga med de senaste fortsätter de promota sina nyheter Build’n’burn och HiYoga. Dessutom svarar SATS när jag frågar dem vad de ser för trender i höst att det finns ett fortsatt intresse för funktionell styrka, som deras klass Shape. Även genren inom Body/mind som Yoga och Yin Yoga ser de en fortsatt trend av samt ett ökat intresse av löpning, som gruppträning på löpband: Indoor Running.

… men som alltid när det kommer till trender. Trender kommer och går, men det absolut viktigaste är att vi tränar. Inte vad vi tränar. Oavsett vad som är trendigt – träna det du mår bra av i höst.

Jag hakar på träningstrenden med att träna med sportklocka samt att fortsätta träna utomhus.

Jag hakar på träningstrenden med att träna med sportklocka samt att fortsätta träna utomhus.