traning

Träningstrender 2014

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Enligt The American College of Sports Medicines årliga trendrapport kommer de trendigaste träningssätten 2014 vara högintensiv intervallträning (HIIT) samt styrketräning med den egna kroppen. Dessutom fortsätter det vara populärt att träna med personliga tränare, antingen på egen hand eller tillsammans med andra i små grupper. Även yoga, funktionell styrketräning samt träning för äldre finns med på topp-tio-listan över de trender som syns i träningsvärlden.

Jag är glad över de trender som råder – även om spinning som jag älskar kom ganska långt ner på listan. Både HIIT och styrketräning med egna kroppen är enkelt för alla att träna oavsett var man befinner sig. Det behövs ingen direkt utrustning, även om det finns bra hjälpmedel som fallskärmarna nedan, det är tidseffektivt och billigt (det enda som behövs är kläder och skor att träna i).

Personlig träning kostar såklart en del, men allt fler anser att det är värt att lägga pengar på sin hälsa. Det var länge sedan som det enbart var rika och kända som hade en egen tränare, nu har många det. Och du kan låta ekonomin bestämma hur ofta du tränar med en PT. Även att ta några få tillfällen utspridda under lång tid kan ge inspiration och vara en bra push i träningen där du får råd och tips anpassade för dig samt någon som håller koll på din teknik, pushar dig att ta i hårdare och hjälper dig närmre ditt mål.

parachuterun
spring
Jag och Glenn tränar högintensivt med Casall i Vasaparken tidigare i höstas. En trend som är het även 2014!