mode-trender

Träningstest av Merrell Pace Glove

av Terese Alvén i kategorin Mode & Trender, Test den

Pressträff med Merrell.

Vi var ett stort gäng färgglada bloggare och reportrar på plats för att springa ett varv i Humlegården med Merrells barfotasko Pace Glove. Jag har endast sprungit med Nikes Free-skor tidigare som påminner om en liknande känsla jag fick med Merrell. Man kommer nära marken och foten får vara mer aktiv i steget. Jag måste testa skon mer för att kunna få en åsikt om den, men mina första intryck var att den var både skön och snygg.

För den som är ovan att använda barfotaskor rekommenderas det att börja försiktigt. Testa gärna att gå omkring med skorna hemma, börja med någon halvtimme och öka sedan på tiden. Ska du ut och springa och är van att springa en mil, testa att springa en kilometer med skorna. Försök att landa med foten som en pannkaka mot marken, alltså landa på mellanfoten när du springer med dessa skor för att undvika för mycket tryck på hälen. Att bli lite öm och få träningsvärk är vanligt eftersom du springer på ett annat sätt utan den dämpning du är van vid.

Det jag gillar med Merrell är att de inte bara erbjuder löparskor med barfotakänsla. Det finns även sandaler (som jag älskade att gå omkring med i Thailand), skor för annan typ av träning, skor för hala underlag och vattensporter.

Efter det korta löppasset blev det picknick i gräset med en smarrig wrap från Blueberry och en fräsch klorofyllkick från Biofood innehållandes allt från kokosvatten till päron, mango, spirulina och babyspenat.