traning

Träningssummering v 51 och träningsplanering v 52 – julveckan!

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Lördagslöpning med min dotter Tilde. Så härligt att få springa tillsammans!

Lördagslöpning med min dotter Tilde. Så härligt att få springa tillsammans!

God jul! Idag kommer träningssummeringen på självaste julafton. Julveckan har inneburit en hel del förändringar i träningsschemat. Både planerade och oväntade sådana, men jag har anpassat mig och valt att frångå mina vanor för att uppleva annat och öka motivationen att ta tag i mitt mer planerade schema efter julhelgen. Vi mår bra av variation och olika träningsnivåer.

Träningssummering v 51

Mån – lunchcykel 45 min, tennismatch på kvällen (check och check)
Tis – cykel 45 min, styrketräning i gymmet (check på cyklingen, dock blev det ingen styrka)
Ons – intervaller (blev vilodag istället för intervaller, hann inte helt enkelt och valde att prioritera annat)
Tors – cross training (avbokade cross trainingen och fick istället morgonjogg + tennis på lunchen med kollega)
Fre – cykel 45 min, tennis (ingen cykelklass, istället morgonjogg med maken och därefter tennismatch med tre kompisar)
Lör – vila (kortare backpass med Tilde och därefter på egen hand, runt 30 minuter löpning)
Sön – julaftons-långpass (check, 16 km runt Djurgården)

Känsla: Jag har inte haft kraft eller vilja att satsa det där lilla extra denna vecka. Tror min kropp har gått in i jullovs-mood. Istället för att pressa mig har jag valt träning som skänker mig extra mycket glädje – och som resultat har jag fått en riktig peppande och härlig träningsvecka!

Tennis med kollegan Rasmus. Det är lyxigt att byta ut planerad träning och ersätta med rolig kompisträning.

Tennis med kollegan Rasmus. Det är lyxigt att byta ut planerad träning och ersätta med rolig kompisträning.

Träningsplanering v 52

Mån – lunchcykel 45 min
Tis – distanspass
Ons – intervaller
Tors – styrketräning
Fre – morgonjogg följt av vardagsträning – en väldans massa flyttkartonger … dags att flytta in i hus!
Lör – vilodag … med väldigt mycket flytt av flyttkartonger … dagen efter tillträde av huset
Sön – långpass