traning

Träningssummering v 49 och träningsplanering v 50 – bland tomtar och lussebullar

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Efter en bra träningsvecka med varierad träning och en något trött kropp är det dags för en utmanande vecka där två julbord, luciafirande och annat härligt juligt minskar träningstiden. Då är det bra att en av mina starka sidor är förmågan att hitta rörelsemöjligheter i vardagen. Är peppad inför nya veckan!

Svettig stretch efter tuffa intervaller ihop med min kollega Kristina i torsdags.

Svettig stretch efter tuffa intervaller ihop med min kollega Kristina i torsdags.

Träningssummering v 49

Mån – lunchcykel 45 min (ny klass jag instruerar!) (check!)
Tis – cykel 45 min, styrketräning i gymmet (check!)
Ons – tennis (check!)
Tors – intervaller (check – 10 st 60-sekunders intervaller)
Fre – cykel 45 min, tennis (check! – blev även 8 km löpning när jag var ute på ett jobbuppdrag)
Lör – långpass (nix – blev vilodag och shoppning på stan)
Sön – vilodag (nix – körde gårdagens planerade långpass idag istället, landade på 18 km)

Känsla: Den samlade känslan är att det var en bra träningsvecka. Kroppen var dock ganska trött när det var dags att pressa sig på torsdagens intervaller. Men jag kämpade på och det blev bra i slutändan även om det var slitigare än vanligt. Min lugna lördag där jag fick strosa i butiker nere på stan, mysa med kompis, äta saffransbulle och bara relaxa fyllde på mina energidepåer och peppen för söndagens långpass var stor. Och långpasset – det gick sjukt bra som ni kunde läsa om igår. Springa med en kompis och njuta av vackra Stockholm en krispigt solig decemberdag, det är magiskt!

Träningsplanering v 50

Mån – lunchcykel 45 min
Tis – cykel 45 min, styrketräning i gymmet, tennismatch på kvällen
Ons – morgonjogg
Tors – intervaller
Fre – cykel 45 min, tennis
Lör – testa gymnastikträning med barnen
Sön – långpass