traning

Träningssummering v 47 och träningsplanering v 48 – komma igång efter träningsresa

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Älskar känslan av att samla kilometer i kontrollerad fart samt vänja kroppen vid längre sträckor. Men eftersom veckan består av rätt mycket träning tar jag ändå inga extremrundor på helgen.

Älskar känslan av att samla kilometer i kontrollerad fart samt vänja kroppen vid längre sträckor. Men eftersom veckan består av rätt mycket träning tar jag ändå inga extremrundor på helgen.

Första veckan hemma efter träningsresan på Fuerteventura har varit härlig. Jag har haft hög motivation och rörelseglädje, samtidigt som kroppen har velat ta det lite lugnare efter all träning som resan gav. Jag har valt att lyssna och styrt min träning så som dagsformen har varit. 

Träningssummering v 47

Mån – morgonjogg (check, jogg på stranden innan flygresa hem)
Tis – cykel 45 min, tennismatch (check, vann dessutom tennismatchen så det fanns bra med energi i kroppen)
Ons – tennis (check)
Tors – intervaller (check, körde intervaller på löpband under lunchen)
Fre – cykel 45 min, tennis (check)
Lör – vilodag (check)
Sön – långpass (check)

Känsla: mina vanliga veckor består av ganska mycket planerad träning med fasta träningstider och klasser som jag håller i. Därför blir det mindre tid över till varierad träning och där jag kan arbeta med min löpning, men genom att hålla ett tempo om ett lugnare löppass, typ morgonjogg, ett intervallpass samt ett längre pass på helgen lyckas jag ändå få in min löpträning. Och med en vilodag i veckan (lördag) samt en dag som är rätt lugn (tennisen på onsdagen) har jag kraft att orka med hela veckan. Lördagens vilodag var dock extra välbehövlig. Och efter att ha vilat en dag hade jag riktigt mycket kraft inför det längre passet på söndagen. Med stark, pigg kropp sprang jag 14 km på 1:20. Bästa känslan var att det var enkelt att springa och det fanns kraft kvar även när passet var över.

Träningsplanering v 48

Mån – morgonjogg
Tis – cykel 45 min, crosstraining med kollegor på lunchen
Ons – tennis
Tors – intervaller
Fre – cykel 45 min, tennis
Lör – vilodag
Sön – långpass