traning

Träningssummering v 40 och träningsplanering v 41 – från seg till halvmara

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Jag var på Mallorca för några veckor sedan, nu ska jag dit igen. Denna gång på konferens och för att springa halvmaran.

Jag var på Mallorca för några veckor sedan, nu ska jag dit igen. Denna gång på konferens och för att springa halvmaran.

Senaste veckan har jag varit rätt trött, och då valde jag att dra ner på växlarna. Till helgen kom kraften tillbaka och nu är jag peppad inför nästa vecka som bland annat innehåller en halvmara i Palma!

Träningssummering v 40

Mån – lunchlöpning i intervallform (det blåste så mycket att jag istället fick springa i skogen, då blev det bara en runda med olika intensiteter efter naturens förutsättningar)
Tis – cykelklass på morgonen samt styrka, tennismatch på kvällen (check)
Ons – tennis (check)
Tors – lunchlöpning (jag hoppade träningen för kroppen var så trött, tog en lunchpromenad istället för att ändå försöka piggna till)
Fre – cykelklass på morgonen följt av tennis (check)
Lör – långpass (blev backintervaller i stället följt av en längre stunds rörlighet hemma)
Sön – vila (vilan flyttades till torsdagen, idag blev det 13 km löpning ut till mina föräldrar i Solhem)

Känsla: Jag är van att kroppen känns stark, men efter för lite sömn och mycket tankar på vår stundade försäljning av lägenheten låg inte mitt fokus helt på träningen. Då var det bara att vara smart, lyssna på kroppen och istället ge den en lugnare promenad, solljus och frisk luft. Efter fredagskvällen när jag bara tog det lugnt med familjen, samt en lördag när jag knappt öppnade datorn, fick jag kraften åter. Behövde en paus från det mesta helt enkelt.

Träningsplanering v 41

Mån – styrka
Tis – cykelklass på morgonen samt styrka
Ons – tennis
Tors – lunchlöpning
Fre – lugn morgonlöpning på stranden, 6-7 km
Lör – lugn morgonlöpning på stranden, max 5 km
Sön – halvmaraton i Palma