traning

Träningssummering v 15 och träningsplanering v 16 – återhämtningsvecka efter maraton

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Jag har studsat av energi ända sedan mitt maraton förra söndagen. Det är märkligt hur något som tar så mycket energi samtidigt ger så väldigt mycket ny kraft. Jag har fått bromsa mig lite under veckan för att få in extra vila som jag vet att kroppen behöver, och även om det kan se ut som mycket träning i min summering var det mesta rätt lugna pass. Jag har anpassat efter vad min kropp klarat av men ändå skruvat ner en växel därifrån just för att inte förivra mig och stöta på bakslag. Kroppen behöver någon lugnare vecka efter ett maraton även om jag inte rekommenderar viloläge. Det är ändå bra att hålla igång cirkulationen. Och att cykla dagen efter en mara, det tycker jag är toppen för återhämtningen.

Första passet mot Ultravasan 45. En mils löpning i Ursvik. Skönt att byta ut asfalt mot mjukare underlag.

Första passet mot Ultravasan 45. En mils löpning i Ursvik. Skönt att byta ut asfalt mot mjukare underlag.

Träningssummering v 15

Mån – cykel 45 (check)
Tis – vilodag (check)
Ons – morgonpromenad, i övrigt vilodag (check)
Tors – tennis (check)
Fre – cykel 45, tennis (check)
Lör – jobb som löparcoach, springer lugnt några kilometer (typ 4 km löpning för mig)
Sön – kort löprunda utomhus och styrketräning i hemmagymmet (nej, blev 10 km lugn löpning i Ursviks motionsspår tillsammans med maken)

Känsla: Stark med mycket energi och glädje i kroppen!

Träningsplanering v 16

Mån – cykel 45
Tis – morgonjogg
Ons – tennismatch
Tors – tennis
Fre – cykel 45, tennis
Lör – Tjejmilen 21K, springa och jobba
Sön – kort löprunda utomhus och styrketräning i hemmagymmet