traning

Träningssummering v 13 och träningsplanering v 14 – maraveckan!

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Efter mycket jobb, och hög träningsdos, senaste veckorna är både kropp och knopp ganska trötta. Därför har jag fokus på återhämtning denna påskhelg och jag laddar batterierna inför nästa helgs maraton i Paris!

En magisk morgonjogg till kontoret tidigare i veckan. Jag njuter av att få starta dagen på detta sätt.

En magisk morgonjogg till kontoret tidigare i veckan. Jag njuter av att få starta dagen på detta sätt.

Träningssummering v 13

Mån – cykel 45 (check)
Tis – tennismatch på kvällen (check – och jag vann!)
Ons – transportspringa till jobbet (check, blev 10 km då jag sprang lite längre)
Tors – transportspringa till jobbet (check, 8 km, plus att det var tennisträning på kvällen)
Fre – vilodag, eventuellt tennis mot lillebror (valde att vila från träning)
Lör – springa långpass, sista innan maran (gjorde en variant med 7 km löpning + en timme tennis med min lillebror)
Sön – intervaller och styrka i hemmagymmet (kort intensivt träningspass tillsammans med maken)

Känsla: Kropp och sinne har varit rätt trött. Jag har jobbat mycket senaste tiden och förra helgen körde vi Tjejmilens träningshelg, så det blev inga sovmorgon utan en vecka med sju dagars jobb följt av ytterligare fyra. Därför var påsken väldigt välkommen. Det var länge sedan jag kände så stort behov av att ta det lugnt, vila och dra ner på tempot. Därför har jag också gett mig den chansen. Fokus under påskhelgen blev att bara röra på mig när kroppen verkligen ville det, som när jag ville spontandansa till grym musik en halvtimme, ta en promenad i solen eller spela tennis med brorsan. En löprunda blev det, men kortare och lugnare än min ursprungliga tanke. Istället tankar jag energi till nästa helgs utmaning. Det är bra att dra ner på tempot veckan innan maran och det har jag gjort på mitt sätt. Mentalt är jag supertaggad inför Paris Marathon!

Träningsplanering v 14

Mån – cykel 45
Tis – vickar på cykel 45
Ons – transportspringa till jobbet
Tors – morgonjogg med några tempohöjningar och backar
Fre – vilodag
Lör – Paris Breakfast Run – 5 km, springa superlugnt
Sön – PARIS MARATHON!!!!!