arkiv

Träningshelg på Körunda Golf & Konferens

av Terese Alvén i kategorin Event/konvent den

tjejhelg träningshelg Körunda golf och konferensTräningshelg på Körunda Golf & Konferens inleddes med löpteknik / Goda mellanmålsbollar.

Vanligtvis när jag är iväg på träningsläger är jag där i form av instruktör eller föreläsare. Denna helg har jag dock fått njuta av en träningshelg för tjejer som deltagare tillsammans med en fin vän, Johanna. Tidigt i lördags kom Johanna och hämtade upp mig och sedan bilade vi ut till Körunda Golf & Konferens, runt 50 minuter från Stockholm, där en tjejhelg under ledning av Diana Lahdo väntade.

tjejhelg träningshelg Körunda golf och konferensBoot Camp med bildäck lett av instruktör Johan Simonsson ute på en lerig åker. Vi jobbade i par med olika övningar fram och tillbaka till varandra.

Hela eventet genomsyrades av glädje och gemenskap. Vi var en grupp med runt 20 tjejer i olika åldrar och jag tror alla hade pratat med alla när helgen var över. En trevlig gemytlig stämning och det blev verkligen en riktig tjejhelg! Vi fick inspiration från två olika föreläsningar och sedan tränade vi en hel del. Löpskolning, zumba, soma moves, boot camp utomhus i leran och ett löppass med intervaller på plan mark och i backe hann vi med. Tror mitt favoritpass under helgen var avslutningen: löpintervallerna. Det var enbart jag och Johanna som valde den klassen så vi fick en härlig privat-session med Diana medan resten körde rörlighetsträning. Intervallerna var tuffa – särskilt med tanke på att kroppen redan var seg efter övrig träning, men det blev ett bra avslut att klämma ut det sista innan hemfärd.

tjejhelg träningshelg Körunda golf och konferensNere vid vattnet fanns en liten mindfulness-stig. / Frukosten var fantastisk, vackert presenterad och god.

Förutom all träning och alla möten (satt uppe halva natten och pratade i lördags) njöt vi av fantastisk mat, jag ger allt matutbud full pott. Både mellanmål och huvudmål var väl genomtänkt, smakrikt och varierat. Dessutom fanns det en relaxavdelning att mjuka upp ömma muskler i, själv bokade jag en halvtimmes massage och det var ljuvligt.

Detta var första gången som jag besökte Körunda Golf & Konferens, men jag hoppas få möjlighet att komma tillbaka. Är sugen på att testa golfbanan och springa ännu mer på vägen runt sjön. Och såklart njuta ännu mer av den goda maten. Tack för all energi i helgen Körunda och Diana!

tjejhelg träningshelg Körunda golf och konferensHelgens sista magiska pass – intervaller med Diana.