traning

Träning på Planet Fitness

av Terese Alvén i kategorin Träning, Inspiration den

Här kommer mina intryck samlat med klassbeskrivningarna (kursiv stil) av förmiddagens testträning på Planet Fitness:

Vatten CrossFit
En tuff träningsform med en blandning av konditions- och styrketräningsmoment utfört i – och utanför – vattnet.

Den här klassen inledde vi dagen med och jag fick verkligen mersmak. Tiden flög iväg och jag hade gärna testat längre än 20 minuter. Vi fick simma, kasta vattenfyllda bollar mot väggen samt göra armhävningar, situps och benböj med vattenfylld säck på land. Om jag fick önska hade det endast varit vattenövningar. Situps och armhävningar är det så lätt att träna vid andra tillfällen.

Vår coola instruktör Patrik som instruerade de flesta klasser. Ps. Patrik kommer även att instruera på Blogger Boot Camp i april!

Vår coola instruktör Patrik som instruerade de flesta klasser. Ps. Patrik kommer även att instruera på Blogger Boot Camp i april!

Aqua Zumba
Vattenträning till latinska rytmer med en enkel och rolig koreografi.

Jag var lite för lång för att få en riktigt bra träningseffekt under denna klass kände jag. För mycket av min överkropp hamnade ovanför vattnet. Vissa övningar var rätt jobbiga efter ett tag och jag tror detta kan vara bra träning för den som vill komma igång efter en skada eller längre uppehåll.

Vatten Qigong
Genom att återskapa balans mellan andning och rörelse stärker denna klass det mentala fokuset.

Det var mentalt skönt att få blunda och känna vattnets rörelser mot kroppen. Jag har lite svårt att slappna av helt, men det är en övningssak. Mysigt var det i alla fall.

Patrik bytte kläder mellan klasserna han instruerade!

Patrik bytte kläder mellan klasserna han instruerade!

Rope Jump Cardio vi fick testa Fusion istället
Styrketräning i grupp med skivstänger, hantlar och hopprep.

Vi körde intervaller med hopprep och en styrkeövning om vartannat. Kul och svettigt! Skönt att få upp pulsen mellan varje styrkeset.

Gummibandsträning mellan konditionsdelarna på cykeln.

Gummibandsträning mellan konditionsdelarna på cykeln.

Spin Off
Tuff och dynamisk träning där spinning varvas med styrkeövningar på golvet i spinningsalen.

Kul att testa, men jag föredrar att skilja på min spinningträning och min styrketräning. Nu körde vi en låt på cykeln och en låt vid sidan av. Jag hade hellre satt ihop klassen med 30 min cykel följt av 30 min styrka. Ungefär så som core brukar sitta ihop med kortare cykelpass.

Bulgarian Bag-träning.

Bulgarian Bag-träning.

Bulgarian Bag
Styrka, kondition, uthållighet och balans tränas med bulgariska träningssäckar. Intensivt och roligt. Garanterat nästa stora träningstrend efter Kettlebells.

Tufft – mycket tufft efter all den andra träningen … – och kul!

Tack för en trevlig förmiddag Planet Fitness. Är du sugen på att testa några av dessa klasser – anmäl dig till konventet nästa lördag.