halsa

Träning i skärgården

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Fick promenadsällskap av Charles på kvällen, så mysigt!

Fick promenadsällskap av Charles på kvällen, så mysigt!

Ända sedan jag var endast var ett par veckor gammal har jag varit ute i Stockholms skärgård någon, eller några, veckor varje sommar. Mina föräldrar har alltid haft båt och det var vår bostad under sommarsemestern. Jag och Glenn har som ni vet valt att köpa sommarhus istället för båt, men jag är glad att mina föräldrar fortfarande åker ut i skärgården och att de ville ha med oss några dagar. Glenn är just nu i Polen och dömer innebandy i World Games, men jag och barnen tog Askungen ut till Grinda igår för att där möta upp övriga.

I skogen finns troll på olika ställen, ett smart sätt att göra promenaden extra spännande.

I skogen finns troll på olika ställen, ett smart sätt att göra promenaden extra spännande.

Nu har jag fått känna vinden i håret, låta blicken svepa över vattnet och spana på söta hus längs klippor och stränder. Mitt fokus dessa dagar är bara att ta det lugnt, vara närvarande och göra det som jag och barnen mår bra av, och att pulsen redan sänkts är tydlig. Igår hann jag läsa ut en bok och tänka klart tankar som har snurrat ett tag.

Litet gym i skärgården.

Litet gym i skärgården.

Men eftersom både jag och barnen har en massa spring i benen och har svårt att vara stilla längre perioder är jag glad över att vi har en ö att utforska i kombination med vilan. Vi är på KMK:s klubbholme Högböte som jag väl känner till. Här har jag varit många gånger genom åren.

Skärgårdsgym

Igår blev det kubbspel på stranden, ett par promenader på stigen runt ön och en rolig stund i det pyttelilla gymmet som finns. Barnen skulle såklart testa utrustningen under vårt uppseende. Själv kunde jag inte använda löpbandet. Tydligen får man inte vara 178 cm om man ska träna här … då slår man nämligen i taket.

Slår i taket på löpbandet.

Slår i taket på löpbandet.

Lite trist, för det hade varit vackert att stå på bandet och titta ut över båtarna och vattnet nedanför. Men, jag ska träna andra saker här ute, och jag återkommer med tips om min skärgårdsträning. Nu ska jag ta ett morgondopp och äta frukost. Sjön suger och magen kurrar.

Charles testar cykeln i gymmet.

Charles testar cykeln i gymmet.

Hopp uppe på öns högsta berg.

Hopp uppe på öns högsta berg.