traning

Träna för hinderbanor

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Träna hinderbana

Ska du springa hinderbanor i sommar? Trenden att springa lopp med olika hinder är superhet. Nu senast arrangerades Arena Run i Friends Arena, och allt fler tävlar i Tough Viking och andra typer av lopp. Hemma hos oss bygger Charles och Tilde gärna upp olika banor för att tävla, en toppenbra aktivitet om man vill hålla igång barnen inomhus. Hinderbanor är annars långt ifrån min starka sida. Jag är lite feg när det kommer till höjder och hopp. Däremot gör jag mitt bästa i gymmet för att öka min greppstyrka och bli starkare. Men trots att hinderbanor inte är min favoritgren blev jag väldigt inspirerad av senaste numret av Stark Magasin. Älskar omslaget som sprutar av rörelseglädje. Långt ifrån de mer traditionella tidningsomslagen för hälsotidningar där många gånger en kropp är i fokus – inte själva glädjen eller träningen. Inne i tidningen finns sedan 25 sidor med en massa matnyttig information och inspiration för sommarens lopp. Man blir bra på det man gör.

Och vill du bli bra på hinder är det såklart det du ska träna. På Vallentuna Gym & Sim där min PT-utbildning håller till på helgerna finns en hel avdelning med namnet ”Obstacle Heaven”. En riktig utmaning med allt man kan tänka sig i hinderväg. Kanske något att göra tillsammans med kompisarna?

Träna hinderbana