skonhet-hudvard

Torrschampo Good to go light och workout-tvätt!

av Terese Alvén i kategorin Skönhet & Hudvård den

Workout hårvård

Träning ofta betyder dusch ofta. Det sliter både på huden och på håret att tvätta sig ibland flera gånger om dagen. Jag letar ständigt efter nya underbara produkter som underlättar i mitt liv och som min hud och mitt hår trivs med.

Jag försöker använda snälla produkter som återfuktar och håller huden mjuk och välmående. Tidigare när jag hade långt hår och ofta hade det uppsatt under träning upplevde jag ofta att det räckte att skölja av det svettiga håret och sedan höll det sig fint. Nu när jag har page och utsläppt (även om jag kan sätta upp det mesta i en liten tofs numera) upplever jag att håret blir svettigare och skitigare. I alla fall syns det tydligare. Dessutom använder jag mer stylingprodukter för att få lite struktur i håret, jag har typiskt skandinaviskt hår med många fina hårstrån som lägger sig platt runt huvudet och som kräver lite jobb för att få någon annan effekt.

Bästa torrschampo

En riktig favorit i mitt badrumsskåp – och i min träningsväska – är torrschampo. Det får bort det feta smutsiga och gör håret fräscht i ett nafs samtidigt som hårprodukten hjälper mig få lite struktur i håret så att det inte lägger sig platt. Jag älskar torrschampo och har testat runt bland olika märken. Senast använde jag Barnängens torrschampo, men jag tyckte det blev alldeles för mycket vitt i håret som var svårt att gnugga in. Nu har jag precis börjat använda Löwengrip Care & Colors Good to go Light. Först gillade jag inte doften som jag upplever för stark, men den lägger sig väldigt snabbt och sedan är produkten fantastisk. Produkten tar bort det feta trots att den känns lätt och jobbas enkelt in i håret. Tummen upp för det!

Workout hårvård

Tvätt efter träningspasset

Ett par andra spännande produkter från Löwengrip Care & Color är Workout Shampoo och Conditioner. Produkter som ska fungera att användas om man vill tvätta håret dagligen. Själv föredrar jag att tvätta håret 2-3 gånger i veckan, endast skölja ur det övriga gånger efter träningspass samt komplettera med torrschampo när det behövs. Det är bra med anpassade produkter för olika ändamål, det jag hade önskat med denna Workout-linje är att förpackningarna hade varit mindre och på så sätt smidigare att ta med i träningsväskan. Kanske komma på någon smart lösning med en större förpackning hemma och sedan små kompletterande som är enkla att fylla på till gymmet eller resan. Vore passande då Workout-serien har en så tydlig inriktning.