arkiv

Tjejmilens träningshelg på Rönneberga konferens

av Terese Alvén i kategorin Event/konvent den

Backintervaller i morgonsol på Tjejmilens träningshelg ute på Rönneberga konferens.

Backintervaller i morgonsol på Tjejmilens träningshelg ute på Rönneberga konferens.

100 tjejer. 2 dagar. Ett gäng träningspass och två föreläsningar. Wow – vilken fantastisk helg jag har haft ute på Tjejmilens träningshelg på Rönneberga konferens.

Lördagen startade med mulet väder, en hel del blåst och till och med ett par snöflingor. Men vad gjorde väl det? Vi fick upp ångan av utmanande löpintervaller samt löpskolning utomhus tillsammans med Lisa Beskow och TSM Running. Därefter blev det inomhusträning för mig. Gänget delades upp i två grupper och ett gäng i taget kom in till min styrka för löpare. Där bjöd jag på en massa styrkeövningar där många muskelgrupper kopplades in, där vi körde enbensövningar, koordinationsövningar, en del balans samt övningar där vi tog hjälp av en kompis. Med ett leende på läpparna går träningen smidigare, och genom att träna tillsammans med någon höjs energin direkt. Så härliga klasser att få instruera. Och när vi avslutade med lite lek och dans – WOW – jag fick nästan ståpäls på armarna av deltagarnas engagemang. Och att de vågade släppa loss och bjuda på sig själva. UNDERBART!

Jag instruerade styrka för löpare med kroppsviktsövningar samt peppövningar med kompis.

Jag instruerade styrka för löpare med kroppsviktsövningar samt peppövningar med kompis.

Och den som väntar på något gott … söndagen bjöd på strålande sol och plusgrader! Underbart att denna dag få starta med morgonjogg, därefter följa upp med backintervaller, föreläsning och sist men inte minst distanslöpning.

För att orka med alla träningspass behöver kroppen fylla på med energi. Och maten på Rönneberga, den är fantastisk. Så fräscht. Så vackert. Så gott.

Fantastisk mat på Rönneberga konferens.

Fantastisk mat på Rönneberga konferens.

Jag, Kristina och Lisa, några av oss nöjda arrangörer och coacher efter en lyckad helg.

Jag, Kristina och Lisa, några av oss nöjda arrangörer och coacher efter en lyckad helg.

Och det var inte bara träning på schemat. Kristina Paltén som har sprungit genom Iran (!) och precis släppt en bok om sin resa höll en gripande föreläsning, och en av mina största inspiratörer genom min instruktörskarriär – Monika Björn – höll en inspirerande föreläsning om yogan (eller rörlighetens) viktiga roll för löpare.

Gruppbild - och självklart vill kamerakvinnan också vara med på ett hörn ...

Gruppbild – och självklart vill kamerakvinnan också vara med på ett hörn …

Ahh. Så många härliga möten och samtal. Trots att min kropp är trött, och hjärnan med, har jag fått ny kraft och inspiration. När jag kom hem var jag så i gasen att jag dammsög hela huset och jag längtar redan tills nästa träningspass. Som jag älskar mitt jobb när jag får inspirera och peppa andra till rörelseglädje!

Tjejmilens träningshelg på Rönneberga konferens - en succé!

Tjejmilens träningshelg på Rönneberga konferens – en succé!