halsa

Thailand Golf Championship 2013

av Terese Alvén i kategorin Golf den

stenson2
Jag och Glenn och ”spelarna” vid ingången till vackra Amata Spring Country Club.

Thailand Golf Championship 2013 pågår för fullt och igår tog jag, pappa och Glenn bilen och åkte till Amata Spring Country Club för att titta på eliten när de spelar. Tidigare har jag kollat på tävlingar i Sverige och det är alltid inspirerande – och imponerande – att se duktiga spelare göra grymma resultat.

Vi följde såklart svenska stjärnan Henrik Stenson som gjorde bra ifrån sig. Vi promenerade med i nio hål, sedan satte vi oss vid greenkanten för att se de två sista bollarna, med bland annat Sergio Garcia som ledde inför lördagen. När vi satt där kom en kille fram till mig och gav mig ett VIP-kort som han inte behövde. Så när pappa och Glenn kollade vidare nerifrån banan gick jag in i ett hus, fick god buffé till lunch, dryck, bra utsikt över greenen på 18:e hålet och sist men inte minst – en stol att sitta på och lite svalka. Ibland ska man ha flyt. Lite synd bara att inte hela sällskapet kom in.

golf2

golf1
Henrik Stenson puttar.

golf3
Sergio Garcia har en kvinnlig caddie, inte helt vanligt i herrgolfen.

stenson1

stenson3
Inne på VIP-avdelningen där jag njöt av god mat och svalkande iskaffe.

stenson4