kosttips-recept

Test: Tre aktuella müslisorter

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Spark i bakens müslitest.

Under hösten har jag fått en hel del müsli hemskickat från olika företag. Det är nya förpackningar, smaker och produkter. Här har jag testat tre av sorterna och jag har en klar favorit.

Axa Func supermüsli (landar i butik nu i januari)
Per 100 g: 20 g protein,  47 g kolhydrater varav 4,5 g sockerarter, 7 g fett

Det här är min favorit. Både smakmässigt och innehållsmässigt. Müslin är knaprig och smakar gott. Den innehåller mycket mer protein än de andra sorterna och betydligt mindre sockerarter. Det är bra att få upp proteinintaget på morgonen, ofta får man i sig mycket kolhydrater ändå via bröd och müsli, så det är bra med en mer proteinrik sort. Func supermüsli får fem sparkar av fem möjliga!

Finax nötter och frukt (nya förpackningar på alla sorter + några nya smaker, det här är dock en klassiker)
Per 100 g: 9 g protein,  61 g kolhydrater varav 14 g sockerarter, 10 g fett

Det är en vanlig müslismak på denna produkt. Mycket frukt och nötter. För min del blir det lite väl mycket russin. Tycker om att lyxa med nötrika müslisorter, men ibland tar russina övertaget. De nya återförslutningsbara förpackningarna är däremot mycket smidiga. Finax nötter och frukt får fyra sparkar av fem.

Risenta russin/tranbär crisp (ny färdigblandad müsli)
Per 100 g: 13 g protein,  52 g kolhydrater varav 18 g sockerarter, 15 g fett

Krispig müsli som smakar nyttigt. Godast tycker jag att solrosfröna och pumpakärnorna är, i övrigt är det inte min favorit smakmässigt. Russin och tranbär crisp får tre sparkar av fem.

Brukar du äta müsli? Vilken är din favorit?