kosttips-recept

Test: PROFeel från Valio

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Test den

ProFeel från Valio.

PROFeel är en serie extra proteinrika mjölkprodukter och är en ny produkt på den svenska marknaden från Valio. Samtliga produkter är laktosfria. Jag har fått testa produkterna då de fortfarande inte finns i butik och mitt omdöme om dem är lite blandat.

Proteindryck
Innehåller 20 g protein/portion och finns i tetraförpackning om 250 ml. Smakerna är choklad och jordgubb.

Mitt omdöme: jag har testat choklad och jag älskade den! Den är mättande, fyllig och lagom söt i smaken. Lite mer trögflytande än Gainomax. En produkt jag absolut kan tänka mig att köpa hem. Min favorit i PROFeel-sortimentet.

Proteinyoghurt
Innehåller 11 g protein/portion och finns i bägare om 2×150 g. Smakerna är naturell, hallon och jordgubb/blåbär. Den naturella innehåller endast 2 g kolhydrater/100 g.

Mitt omdöme: den naturella är god och passar bra att toppa med några bär men är även god bara som den är. Jag som älskar surt (särskilt nu som gravid) tycker om den väldigt syrliga smaken på yoghurten. Jordgubb/blåbär som jag också testade slängde jag däremot efter ett par skedar – konstig bärsmak och ingenting som föll mig i smaken alls.

Proteinkvarg
Innehåller 20 g protein/portion och finns i bägare om 175 g. Finns i smaken vanilj.

Mitt omdöme: kesellakonsistens som gör den mättande men smaken är söt och sliskig. Köper hellre vanlig kvarg och smaksätter själv. Då kan man dessutom reglera sockerinnehållet själv.