test

Test av träningskapacitet

av Terese Alvén i kategorin Test den

Kroppen min är rätt mör idag. Något som märktes under morgonens cykel och tennis. Det var sega ben och mer vilja än energi som tog mig framåt. Och lust såklart, för det var väldigt roligt även om kroppen inte riktigt svarade som jag är van vid. Och det är inte konstigt att kroppen är seg. På PT-utbildningen stod igår testmetodik på schemat. Vi testade bland annat maxstyrka i knäböj med stång, bänkpress och statiskt rygglyft. Tror det är knäböjen jag har att tacka för träningsvärken.

Och förutom maxstyrka fick vi någon timme senare testa explosivitet och power i längdhopp, vertikalhopp och sprinter i olika riktningar för att även koppla in koordination. Rejäl blodsmak i munnen fick jag under sista testet där jag skulle springa på en 10-meterssträcka och nudda en linje med foten under 45 sekunder. Så många sträckor som möjligt. Därefter vila i en minut och så upprepade sig utmaningen ytterligare två gånger. Det gällde att försöka få samma antal sträckor varje omgång och jag prickade perfekt, men oj så trött jag blev. Var bra länge sedan jag fick sådan blodsmak i munnen, jag satsade verkligen allt. Det är typiskt en sådan utmaning som jag går igång på, taggar till rejält, särskilt när nästan hela gruppen står och tittar på och peppar en. Så roligt!

Nu har jag tränat klart för idag och det väntar jobb i några timmar innan fredagsmys med familjen. Efter en intensiv vecka njuter jag extra av att bara få mysa och krama mina älsklingar i soffan. Gissar att jag kanske somnar först ikväll …