test

Test av FitBit Alta HR

av Terese Alvén i kategorin Test den

Ni som följer mig vet att jag har testat olika typer av aktivitetsmätare och klockor genom åren. Jag älskar teknik som inspirerar till ökad rörlighet och där man faktiskt lär sig något om hur ens egen kropp fungerar och kan förstå samband med varför man mår på ett visst sätt. Senaste tiden har jag testat aktivitetsarmbandet Fitbit Alta HR.

Aktivitetsarmbandet Fitbit Alta HR.

Aktivitetsarmbandet Fitbit Alta HR.

Fitbit Alta HR är smidig och lättanvänd. Genom en app i mobilen följer jag enkelt min statistik, utveckling och dagens aktivitet. Bandet mäter pulsen från handleden, räknar steg och påminner mig om att röra på mig när jag har suttit för länge vid datorn. Något jag tycker är toppen då jag sitter på kontor dagtid. Ibland är man så inne i en uppgift att tiden försvinner, då är det bra med en lätt vibration på handleden som påminner mig om att jag har tio minuter på mig för att hinna gå de 250 stegen per timme som min klocka är inställd på. Och efter ett par minuters rörelse får jag ny energi till mina arbetsuppgifter.

Steg dag för dag.

Steg dag för dag.

En annan sak jag tycker är särskilt intressant är diagrammet som visar nattens sömn. En natt säger inte så mycket, men följer man det över tid är det lätt att se mönster, om sömnen förändras eller om man har en balans som man mår bra av.

En natt sömncykel.

En natt sömncykel.

Detta gillar jag med Fitbit Alta HR:

+ bra med påminnelse om att gå 250 steg per timme, har jag suttit stilla en timme får jag en påminnelse när det är tio minuter kvar om att gå mina steg.

+ snygg stilren design och det går att personifiera sin Fitbit genom att välja olika armband i olika material, jag har ett i läder.

+ smidig koppling med app i telefonen där du kan se dina resultat, sätta mål och påminnelser som passar dig.

+ intressant att följa sömnen, upplever jag samma sak som siffrorna visar? Se över tid, jämför med dig själv.

Detta är jag inte lika förtjust i:

– jag tycker det är peppande att följa mina steg och se hur jag har rört mig, men det blir lätt att jag börjar tävla med mig själv och bara vill öka allt mer. Det kan vara positivt till en viss grad, men kan bli en jobbig tävlan. Men precis som med pulsklockor under träning tror jag det är bra att ta pauser ibland, kanske köra en vecka per månad, eller varannan vecka, med armbandet?

Dagens resultat.

Dagens resultat.