test

Test av Braun ActivScan™ 9 – blodtrycksmätare för hemmabruk

av Terese Alvén i kategorin Test, Samarbeten den

Betalt samarbete med Braun Healthcare

Jag har testat Braun Healthcares blodtrycksmätare ActivScan 9. En mätare perfekt för hemmabruk som ger dig en snabb indikation på din hjärthälsa samt visar hur blodtrycket förändras över tid.

Test av Braun ActivScan™ 9 – blodtrycks.mätare för hemmabruk

Test av Braun ActivScan™ 9 – blodtrycksmätare för hemmabruk.

Vi blir allt mer intresserade av hälsa och att det finns smarta lösningar som gör att vi kan hålla koll på hur vårt levnadssätt påverkar oss är bra. Självklart ska man alltid gå till läkaren om man är orolig eller behöver göra en större koll – något jag verkligen har lärt mig under vintern när jag själv har träffat flera olika läkare, åkt in till sjukhuset flera gånger samt opererats.

Högt blodtryck är en av de främsta orsakerna till hjärt- och kärlsjukdomar och hjärtinfarkt, och högt blodtryck är något som kan drabba en i alla åldrar. Genom att hålla koll på sitt blodtryck med jämna mellanrum kan man få signaler om att det är bra att kolla vidare med en läkare, eller fundera över om man själv kan förändra livsstilen för att påverka blodtrycket positivt.

Jag har alltid haft lågt blodtryck, när jag var ung svimmade jag en gång när jag klev upp från sängen och lyckades bryta tre ben i ena foten … sedan dess sitter jag alltid några sekunder på sängkanten innan jag reser mig upp. Andra i min närhet har högre blodtryck och jag ser fram emot att även låta dem testa Braun ActivScan™ 9 för att de ska bli mer medvetna om sin hjärthälsa.

Jag testar blodtrycksmätare.

Jag testar blodtrycksmätare.

Test av Braun ActivScan™ 9

Jag har testat Braun ActivScan™ 9 som var otroligt smidig och enkel att använda. Det går snabbt att förstå sig på instruktionerna, och bara någon minut efter att apparaten var uppackad ur kartongen kunde jag testa blodtrycket för första gången. Och såklart var resten av familjen också nyfikna, Glenn och barnen fick också testa sina blodtryck. Även om det enbart är vuxna som apparaten är till för är det klart att barnen vill leka med den, de vill ju ofta göra som oss vuxna. Det skapar dessutom ett naturligt tillfälle att prata med barnen om vikten av att ta hand om sin hälsa på bästa sätt. Även om produkten i sig är utformad för vuxna.

Fördelarna med Braun ActivScan™ 9 är att den är väldigt lättnavigerad, och tack vare hjärtats olika färger – från grönt till rött – går det snabbt att tolka sitt resultat. Med hjälp av ett navigationshjul kan du följa hur ditt blodtryck förändrar sig över tid genom olika grafer.

Du kan även koppla ihop monitorn med din telefon och appen Braun Healthy Heart så att du kan kolla dina resultat igen och kanske även visa dem för din läkare om du har testat blodtrycket under en tid. Dessutom kan du komplettera med information om din livsstil, som sömn, kost, stress och motion för att se hur de påverkar ditt blodtryck

Mitt tips! Håll koll på din dagliga hälsa och följ upp om något inte står rätt till, på så sätt ger du dig själv bäst förutsättningar att må bra inifrån och ut!

Tilde är också nyfiken.

Tilde är också nyfiken.